MEDYA KÖŞESİ

Zeynep Oral Tokatlı'yı untumadı

Kendine özgü duruşu, ödün vermeyen tavrı, ilkelerine ve "Abdi İpekçi çizgisindeki gazeteciliğe" bağlılığı... Onu çağırdığımız isimle "Şef" tavrı...

Zeynep Oral Tokatlı'yı untumadı
GAZETECİLER.COM - Cumhuriyet yazarı Zeynep Oral, önceki gün yaşamını yitiren ve dün toprağa verilen Milliyet gazetesinin 'efsane' Ankara temsilcisi Orhan Tokatlı'nın ardından "Son Mohikan da Gitti..." diye yazdı.

"Orhan Tokatlı'yı yitirdik. Tarifi imkânsız bir "Ah!" geldi yüreğime saplandı. Orhan Tokatlı Milliyet gazetesinin efsanevi Ankara temsilcisiydi, yazarıydı. Çok uzun yıllar Ankara sadece ondan sorulurdu." diyen Oral şöyle devam etti: 

"Milliyet'te çalıştığım 32 yıl boyunca yol göstericim oldu, arkadaşım oldu. Ondan öğrendim, yararlandım. Şu özelliklerine defalarca tanıklık ettim: O kocaman cüssenin altında kelebek kanadından ince bir duyarlığa sahipti. Cömert ve alçakgönüllüydü. Vericiydi. Koruyucuydu. Açık yürekli, açık fikirli, açık elliydi... Sesi çıkamayanların sesi olurdu.

Haksızlığa direnir, başkalarının hakkı için aslanlar gibi çarpışırdı. 12 Eylül faşist darbesi üzerimizden silindir gibi geçerken, o her olanağı seferber etti, yaptığı "iyilikleri", "kurtarma çabalarını" o gün bugün kimse bilmedi.

Kendine özgü duruşu, ödün vermeyen tavrı, ilkelerine ve "Abdi İpekçi çizgisindeki gazeteciliğe" bağlılığı... Onu çağırdığımız isimle "Şef" tavrı... Benim ona yakıştırdığım "Senyör" edası... Hepsi "Ah!"ın içinde yerini aldı.

Şimdi biricik ve sevgili karısı Özen'le konuşurken, gözyaşlarımıza Özen'in şu sözü damgasını vurdu: "Son Mohikan da gitti." Evet Özen, aynen öyle oldu. Sana ve tüm sevenlerine sabırlar diliyorum.

ÇOK OKUNANLAR