MEDYA KÖŞESİ

Zarakolu tahliyesinin perde arkasında ne var?

Siyaset 24'de konuşan Yeni Şafak yazarı Ali Bayramoğlu ile Fehmi koru KCK davasındaki sürpriz Zarakolu tahliyesinin perde arkasını sorguladılar...

Zarakolu tahliyesinin perde arkasında ne var?
GAZETECİLER.COM
Odatv davasından sonra KCK davasında da sürpriz tahliyeler gelmesi 24 ekranlarında masaya yatırıldı. Siyaset 24'de konuşan Yeni Şafak yazarı Ali Bayramoğlu, Ragıp Zarakolu'nun tahliyesinin perde arkasını sorguladı.

ZARAKOLU'NUN TAHLİYESİNİ BAŞTA KAMUOYU VİCDANI SAĞLAMIŞTIR

Tahliye kararında kamuoyun vicdanının en güçlü dinamik olduğunu vurgulayan Bayramoğlu yurt içi ve yurt dışından gelen tepkilere dikkat çekti. MİT kriziyle oluşan tabloda da her iki cephedeki bir çok aydının aynı tutumu aldıklarını belirten Bayramoğlu siyasi iktidarın da bu gelişmeler üzerine bir esneme yaşadığını söyledi.

FEHMİ KORU: BEN DE BDP'NİN AKADEMİSİNDE DERS VEREBİLİRİM

Fehmi Koru ise siyasi iktidarın gelen eleştiriler üzerine tutuklamaların kendilerine darbe vurduğunu farkettiğini belirtti. Tutuklamalarla oluşan baskı ortamının teröre yaradığının anlaşıldığını kaydeden Fehmi Koru siyasi iktidarın bu kavrayışla harekete geçtiğini belirtti.

"Terörle mücadalede terörist ile terörist olmayanları ayırt etmek çok önemli. BDP meşru bir siyasi parti ve akademisnde ders vermenin suç sayılması kabul edilir bir durum değil. Eğer BDP bana da akademisinde ders vermek için davette bulunsaydı ve vaktim müsait olsaydı ben de gidip orada ders verebilirdim. BDP'lileri de merak ettiğim için ben de ders verebilirdim..."

ÇOK OKUNANLAR