MEDYA KÖŞESİ

Zaman'dan yandaş medya zararları

Yandaş medyanın en büyük zararı bu. Hatalarını söylemek şöyle dursun, bir de yanlışları doğru diye gösterip ters yönde gitmeyi sürdürmenize yol açıyor.

Zaman'dan yandaş medya zararları
GAZETECİLER.COM - Zaman gazetesi  iktidara muhalif 'yandaş medya' söylemini pek kullanmaz. Bugün Bülent Korucu'nun köşesinde "Yandaş Medya'nın Zararları"  başlıklı köşe yazısını görünce şaşırmadık değil.

Önce bir fıkra anlatmış Korucu köşesinde. Eğlenceli fıkrası ile seçim sonuçlarını muhalefet partisi açısından yorumlamış. Ardından da "yandaş" dediği medyanın aslında kimin yandaşı olduğunu yazmış ve eleştirilerini o perspektiften sürdürmüş.

Korucu "CHP'nin yandaş medyası, gaz vermekten başka marifeti bulunmayan beceriksiz antrenör gibi, aynı şeyleri tekrarlayıp duruyor" diyerek kendi perspektifinden "yandaş" kavramının içini yeniden dolduruyor...

İşte Korucu'nun yazısında anlattığı o fıkra ve CHP'nin yandaş medyası yorumundan bir bölüm...

Boksör, çalan gong sesiyle zar zor köşesine ulaşıp tabureye oturdu. Karşısına geçen antrenörü "İyi gidiyorsun, adam çok kötü durumda, düştü düşecek." dedi. Yüzü kanlar içinde olan boksör gözünü güç bela açıp "Üç raunttur aynı şeyi söylüyorsun. O zaman ringde beni kim dövüyor?" diye itiraz etti.

Bu bir fıkra; ama Türkiye'nin mevcut fotoğrafına tıpatıp uyan bir fıkra.

CHP'nin yandaş medyası, gaz vermekten başka marifeti bulunmayan beceriksiz antrenör gibi, aynı şeyleri tekrarlayıp duruyor. Kemal Kılıçdaroğlu liderliğindeki CHP yönetimi ise mağlubiyetin arkasından şaşkın şaşkın bakınan boksör rolünde... Yandaş medyanın en büyük zararı bu.

Hatalarını söylemek şöyle dursun, bir de yanlışları doğru diye gösterip ters yönde gitmeyi sürdürmenize yol açıyor. CHP, hasar tespiti yapıp ve yeni strateji belirlerken kendisini eleştiren medyayı dikkate almayı birinci sıraya koymalı.