MEDYA KÖŞESİ

Zaman yazarından AKP için nükleer bomba!

Hükümete sert eleştirileriyle bilinen Zaman yazarı Şahin Alpay, çok tartışılacak bir iddiada bulundu.

Zaman yazarından AKP için nükleer bomba!

Zaman gazetesi yazarı Şahin Alpay, hükümetin amacının nükleer bomba yapmak olduğunu iddia etti.

Cemaat medyasını amiral gemisi Zaman'ın yazarlarından Alpay, ses getirecek bir görüş ortaya attı. Yazılarıyla hükümetin iç ve dış politikasını yerden yere vuran yazarın hedefinde bu kez iktidarın inşa ettiği nükleer santraller vardı.

Nükleer santrallerin güvenli olmadığını yazan Alpay, "Amaç nükleer bomba yapabilmek" başlıklı köşesinde yankı uyandırcak iddiasını böyle dile getirdi:

TIPKI İRAN GİBİ

"Yine yıllardır yazıyorum: AKP hükümetinin derdi nükleer santrallerden sadece elektrik elde etmek değil. Bölgesel, hatta küresel güç (!) olma iddiasıyla, Türkiye 1980’de Nükleer Silahların Yayılmasını Önleme Anlaşması’na taraf olduğu için açıkça ifade edemediği amaç, nükleer silah yapmak, en azından nükleer silah üretmek için gerekli teknolojiye sahip olmak. Tıpkı İran gibi..."

Geçen hafta Başbakan Erdoğan'ın Japonya ziyaretinde bu amacın apaçık ortaya çıktığını savunan yazar, olay tezini Japonya’nın en çok satan gazetelerinden biri olan Asahi Shimbun'da çıkan “Japonya’nın Türkiye ile imzaladığı enerji anlaşması, nükleer silahlanma endişesi doğurdu” başlıklı haberine dayandırdı. 

NÜKLEER SİLAH YAPIMINDA KULLANILABİLEN PLÜTONYUM ELDE EDECEK

Haberde Türkiye’nin tüketilmiş yakıttan uranyum zenginleştirmesi yapmasını ve nükleer silah yapımında kullanılabilen plütonyum elde etmesini öngören bir maddeyi de içerdiğini okurlarına aktaran Alpay, iktidarın ülkenin başına büyük belalar açacağını ileri sürdü. Yazar, yazısını Japonya parlamentosu ve kamuoyuna hükümete karşı mücadele yapmaya çağırarak  tamamladı:

JAPONYA PARLAMENTOSU İMZALAMASIN

"Nükleer silahların yayılması, insanlık için büyük bir tehlike. Türkiye’nin ne kendini savunmak ne de bölgesel–küresel güç olmak için nükleer silahlara ihtiyacı var. Kalkınma, güçlenme çabasında başlıca ihtiyacımız insana ve yerli, yenilenebilir, sürdürülebilir enerji kaynaklarına yatırım yapmak. Umarım, Japonya Parlamentosu bu anlaşmayı onaylamaz. Eğer onaylayacak olursa, nükleer silahların yayılması anlaşmasına taraf olan Japonya’nın bu sözleşmeye sadık kalmadığı dünyaya ilan olacak.

GELECEK KUŞAKLARIN GÜVENLİĞİ İPOTEK ALTINA ALINACAK

Her durumda AKP hükümetinin uygulamak istediği, başımıza büyük belalar açma tehlikesi arz eden, gelecek kuşakların güvenliğini ipotek altına alan nükleer enerji programının durdurulması için, sorumluluk sahibi bütün yurttaşların her adımda, tüm demokratik hakları kullanarak mücadele vermeleri gerekiyor."

Şahin Alpay tüm yazıları