MEDYA KÖŞESİ

Zaman yazarı öteki medyayı Ti'ye aldı

Sunmuyorum ana haber bilmem ne be, sunmuyorum işte, tatile çıkıyorum, gelsin başkası okusun haberleri...

Zaman yazarı öteki medyayı Ti'ye aldı
GAZETECİLER.COM - AK Parti'nin seçim zaferi, Zaman yazarını fena coşturmuş anlaşılan...
Başka türlü A. Turan Alkan'dan böyle bir yazı gelmezdi...
Seçim sonuçlarını yorumlayacak merkez  medya ile kafa bulmuş...
Daha doğrusu buna niyet etmiş...
Ancak yazının mizahı zayıf...
Yergileri coçukca olmuş...
İlginç olan tek şey, öteki medya ile kafa bulma girişimi...

İşte yazısından bir bölüm:

"İyi akşamlar sevgili seyirciler...Hemen önemle vurgulamak isterim ki flaş flaş flaş... CHP, şerefli bir ikincilik kazanmış bulunuyor, bu kesin! Bu ikincilik öyle bir ikincilik ki sevgili seyirciler, birincilik bunun yanında on para bile etmez.

CHP'ye bakınız, arslanlar gibi gürül gürül hamlesini yaparaktan oylarını yüzde 21'den 25'e çıkardı ki dünya ve kâinat çapında çok muazzam bir başarıdır. Bakınız arkadaşlar, kazandığımız son 1946 seçiminden beri gıdım gıdım ilerleyerek zafere doğru azimle ilerliyoruz, yani ilerliyorlar.

(...)
Şimdi diyeceksiniz ki, tamam şöyle-böyle filan da AK Parti niçin dört parti arasında sondan 4. gelebiliyor? İstirham ederim sevgili seyirciler, bakınız geçen 2007 seçiminden beri bunlar oylarını, o kadar yaygaraya, reklama rağmen ancak birkaç puan artırabildiler ki komik bir şeydir. Ha ha ha diyoruz! Nitekim şu anda ekranlara yansıyor, 330'un altına indiler şu dakika itibariyle, oh be, oh diyoruz!

Peki, naapicez, moralimizi bozmayacağız bi defa, bakın şu dakika itibariyle 328'e düştü adamlar; bak bak bak, moralleri nasıl bozuldu, dınn 327!..
(...)

Sunmuyorum ana haber bilmem ne be, sunmuyorum işte, tatile çıkıyorum, gelsin başkası okusun haberleri, alın şu mikrofonu bilmem neyi!..

Yazının tamamı için