MEDYA KÖŞESİ

Zaman yazarı ODA TV'ye çaktı

"Oda TV gazetecilik yapıyorsa, siz ne yapıyorsunuz?" diyor ve bir de imada bulunuyor.

Zaman yazarı ODA TV'ye çaktı

GAZETECİLER.COM - Zaman yazarları tam gaz ODA TV'ye çakmaya devam ediyor. Son tutuklamalara gelen itirazlara ise ODA TV'den taşan 'taciz ve şantaj' iddiası ile karşılık veriyorlar.
Zaman yazarı İhsan Dağı, ODA TV'ye çaktığı yazısında diyor ki:
"ODA TV gazetecilik yapıyorsa, siz ne yapıyorsunuz?"

İşte Soner Yalçın'a da çaktığı yazısından bir bölüm:

"Gazeteci diye korumaya çalıştıkları kişi hakkında gözaltına alınan bir başka gazeteci "İsrail istihbaratına çalışan" birisi diyor dinlemeye takılan bir telefon konuşmasında. Gazeteci mi, Mossad elemanı mı, bilmiyoruz. Bilen varsa açıklasın. Kendi camiasında, hakkında böyle şaibeler dolaşan birisi için 'kefil' olmadan önce iyi düşünün.

Ama iyi düşünmedikleri belli. Faş olan son bilgilerle 'oda'nın içindeki 'malzeme' ortalığa dökülünce ne yapacaklarını bilemiyorlar şimdi. Acaba, 'bizim gazeteciler suç işlemez' korosuna devam edecekler mi?

BİLİYORUZ KARDEŞİM

Ortaya dökülenleri ve dökülecekleri 'gazetecilik' adına aklamaya çalışmayı bırakın artık. Bu, gazetecilik değil. Biliyoruz kardeşim; iş takibi yapanı, ticarete soyunanı, darbecilerin silahşorluğunu yapanı biliyoruz. Söz, kalem sizde diye; siz herkesi eleştirebilecek bir iş yapıyorsunuz diye kendinizi pirüpak zannetmeyiniz. Öyle göstermeye kalksanız da halk biliyor.

YALAN MAKİNASI ODA TV

Bir iftira ve yalan makinesi olarak çalışan Oda TV'yi ve kişilik suikastlığını meslek edinmiş bir kişiyi 'gazeteci' ilan ettiniz ve dokunulmaz kılmak istediniz. Şimdi ne yaptığınızın farkında mısınız? Mesleğin itibarını biraz daha zedelediniz. Oysa yapmanız gereken mesleğinizin haysiyetini, itibarını savunmaktı. Güven vermeyen bir gazetecilikle 'dördüncü kuvvet' işlevini yerine getiremeyen bir medya Türkiye için kayıptır.

Oda TV gazetecilik yapıyorsa, siz ne yapıyorsunuz?"

Yazının tamamı için tıklayın

ÇOK OKUNANLAR