MEDYA KÖŞESİ

Zaman yazarı hükümetten 'Cemaat açılımı' istedi!

Zaman yazarı Hüseyin Gülerce Habertürk ekranlarında 'Gülen Cemaati'ne dair ilginç açıklamalar yaptı...

Zaman yazarı hükümetten 'Cemaat açılımı' istedi!
GAZETECİLER.COM
Habertürk
ekranlarında yayınlanan 'Söz Sende'nin konuğu Zaman yazarı Hüseyin Gülerce'ydi. Balçiçek Pamir'in sorularına yanıtlayan Gülerce, Gülen Cemaati adında önemli ve çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Fethullah Gülen'in 'sağ kolu' olarak bilinen Zaman yazarı Hüseyin Gülerce, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD ziyaretine göndermede bulunarak "Ben sayın Erdoğan'ın yerinde olsaydım ABD gezisinde Fethullah Gülen'e giderdim. Bu millet devlet kucaklaşması olurdu" diye konuştu.

Gülerce Balçiçek Pamir'in sorularına şöyle yanıt verdi...

Toplumun bazı kesimlerinde Fethullah Gülen parayonası var. Sözgelimi, Gülen hareketi bütün kurumları ele geçirecek vs. diye.

Aslında yüzde 80 böyle  düşünmüyor. Toplumun yüzde 20'si böyle düşünüyor. Onlar kendilerini devletin asıl sahibini görüyor. Halkın çocuklarını yönetimine gelmesini 'devletin ele geçirmesi' olarak olarak düşünüyorlar

Genelkurmay bilgilerinde bile Gülen Hareketi zikrediliyor?

Yargının, askeri vesayetin yönetime sirayeti bu.  Biraz önce bahsettiğim yüzde 20'lik kesim yüzde 80'e 'Asıl biziz siz fotokoposisisiniz' diyor. Bu kurumlara nasıl giriyor insanlar, imtihanlarla giriyor değil mi? Üniversite sınavıyla giriyor vesaire. Şimdi Bilkent, ODTÜ'nün Boğazçii'nin rektörü kalkıp da 'efendim bu milleti ele geçirdiler' diyebilir mi? Burası benim kendi evim, burası benim devletim, belli bir zümrenin devleti mi?

HİLMİ ÖZKÖK DE Mİ FETHULLAHÇI?

Gülerce Balyoz soruşturmasının ardındaki gücü Cemaat olarak gösterenlere cevaben de ilginç açıklamalarda bulundu. Çetin Doğan'ın Hilmi Özkök'ü suçlayan açıklamalarını hatırlatan Gülerce 'O zaman Hilmiz Özkök de mi Cemaatçi oluyor. Böyle mi anlamalıyız durumu' diye sordu.

İŞTE O ANLAR:



DENİZ BAYKAL ORUÇ TUTUYOR

Siz yazılarınızda "CHP Gülen'i insafsızca eleştiriyor. Oysa ki CHP yaptığı dini açılımda radikallere ilgi gösterdi. Oysa ki Gülen hareketi CHP'ye o radikallerden daha yakındır" diyorsunuz...

Ben Baykal'ı çok severim. Benim  geçmişte yaptığım televizyon programlarında sayın Baykal'la her sene en üç kez konuğum oluyordu. Baykal'ın dindar insanlara ters düşen bir yanı yok. Oruç tutuyor, torunlarını alıp bayram namazına gidiyor. CHP liderinin bayram namazına torunlarını alıp da gitmesi sahnesini görünce Baykal'a kızamıyorum. Sayın Baykal, uzlaşmacı olabilir. Benim merak ettiğim CHP'ye böyle bir başkanlık yapmak mı gerekiyor. Sayın Baykal uzlaşma adına daha iyi bir yerde durabilir. Bu kadar sertlik olmaz. Kamera olmazsa görüşmem dedi, şimdi de kameraya gerek yok dedi.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar