MEDYA KÖŞESİ

Zaman yazarı Gülen neden susuyor sorusunu yanıtladı

"Hocaefendi neden konuşmuyor diyorlar" diyen Zaman yazarı Ahmet Kurucan, Gülen'in son günlerdeki suskunluğunun sebebini yazdı...

Zaman yazarı Gülen neden susuyor sorusunu yanıtladı
GAZETECİLER.COM
Zaman gazetesi yazarı Ahmet Kurucan, Fethullah Gülen'in son günlerdeki suskunluğunun perde arkasını yazdı. "Hocaefendi neden konuşmuyor diyorlar. İki cevabı var bu sorunun." diyen Zaman yazarı Gülen'in neden sadece dış basına demeç verdiğini anlattı.

GÜLEN NEDEN SUSUYOR?

Hocaefendi neden konuşmuyor diyorlar. İki cevabı var bu sorunun.

İlki; konuşuyor ya? Susmak da bir konuşma değil midir? Sükûtun çığlığı hutbenin belagatından daha fasih ve daha beliğdir böyle zamanlarda.

İkincisi; kime konuşacak? Önyargı ve öfke selinin kin ve nefret halini aldığı bir dünyada kime ne anlatacaksınız ki? Ne dinî, ne insanî hiçbir kriterin kaale alınmadığı, insanı kör ve sağır eden, meleği şeytan, şeytanı melek gösteren siyasi tarafgirliğin hakim olduğu, Necip Fazıl’ın ifadesiyle “cinnet mustatili” günleri yaşıyoruz.  “Akl-ı selim, fikr-i selim, kalb-i selim şaşkınlık içinde” şimdilerde Hocaefendi’ye göre.

BU YÜZDEN YABANCI BASINA KONUŞTU

Konuşmak değil, susmak en güzeli.  Güzel ama çare mi? Elbette değil. Onun içindir ki yabancı basına konuştu Hocaefendi bu hafta içinde. Hak ve hakikatin gün yüzüne bütün çıplaklığı ile açığa çıkacağı güne yardımcı olur düşüncesiyle.

GÜLEN HİÇ KEŞKE DEMEDİ ÇÜNKÜ...

Maziye doğru yapılan bu yolculukların hiçbirinde Hocaefendi “keşke” demedi. Ne dün dedi, ne de bugün. Niçin? İki şey söyleyebilirim.

Birincisi keşke, Efendimiz’in (sas) beyanıyla şeytanın vesvesesine vesile olur.

İkincisi; dünü değerlendirirken bugünkü şartlar ve yaşananlar zaviyesinden değerlendiremezsiniz. Dünü dünkü şartlar muvacehesinde değerlendireceksiniz. O günkü şartlarda devlet ve millet adına, inandığımız değerler adına yapılması gerekli olan şey yapıldı. Burada hata varsa, bu hata bir içtihad ve tercih hatasıdır. Hatada iyi niyet ve samimiyet hakimse, günah değil sevap vardır.

HAKARETLER ONU RAHATSIZ ETMİYOR MU?

(...) Hassasiyet eşiği alabildiğine düşük olan Hocaefendi bütün bu tezviratlar, akla ziyan hakaretler, yalanlar karşısında rahatsız olmuyor mu?

Olmaz olur mu, elbette oluyor. Ülkenin 30 yılını esir alan terör örgütlerine denmeyen haşhaşi sözü Hizmet’e ve Hizmet mensuplarına deniyor, hem de Sayın Başbakan tarafından. Rahatsızlık duymaması mümkün mü?

Ama “Rahatsızlık duymamalı. Her şey bu dünyadan ibaret değil. İnşallah dünyada da gerçekleri görür ve anlarlar. Anlamasalar da önemli değil. Gün sadece bugünden ibaret değil; bugünün yarını, yarın da Hakk’ın divanı var.” diyor. İlave ediyor; “Hassasiyetimiz dengesizliğe sebebiyet vermemeli.” diyor.

ALLAH'IN BİTİRDİĞİNİ KİMSE BİTİREMEZ

Edebiyatımızdaki cinas sanatını kullanarak söylediği son söz bana göre hepsinden daha önemli; “Allah’ın bitirdiğini kimse bitiremez.” Evet, Allah’ın bitirdiğini kimse bitiremez. Çünkü O (cc) Allah’tır. “O’nun olmasını dilediği şey olur, olmamasını dilediği şey de olmaz.” Öyleyse bize düşen annesinden şamar yiyen çocuk misali Allah’a daha bir farklı teveccüh. Candan, içten, gönülden yalvarış.

AHMET KURUCAN TÜM YAZILARI