MEDYA KÖŞESİ

Zaman ve Gülerce dershanelerde ters mi düştü?

Hükümetin dershanelerin kapatılmasını iki yıl ertelemesine Zaman yazarı Hüseyin Gülerce büyük coşku ile destek verdi ama Zaman ve Taraf farklı bir tutum aldı...

Zaman ve Gülerce dershanelerde ters mi düştü?
GAZETECİLER.COM
AKP ile Gülen Hareketi arasındaki dershane savaşlarında hükümetin dün attığı adım da gerilimi düşürmedi. Hükümet sözcüsü Bülent Arınç dershanelerin kapatılmasının iki yıllık bir takvimle ertelendiğini ve özel okula dönüşmek isteyen dershanelere kapsamlı bir destek verileceğini açıklamıştı.

HÜSEYİN GÜLERCE VE CEMAAT MEDYASI TERS DÜŞTÜ

Arınç'ın açıklaması üstüne Twitter'dan bir açıklama yapan Zaman gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce "dularımız kabul oldu" diyerek hayli olumlu bir karşılık verdi. Ancak Zaman, Taraf ve Bugün gazetelerinin bu sabahki manşetleri gösterdi ki cemaat medyasının durduğu yer ile Hüseyin Gülerce'nin durduğu yer hayli farklı.

"YARIN GERİLİM DÜŞER" DEMİŞTİ AMA...

Cemaat'in en önde gelen isimlerinden ve Gülen'e yakınlığı ile bilinen Zaman Gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce, dün akşam Twitter'dan yaptığı açıklamada hükümetin attığı son adıma tam destek verdi. Ancak "Yarından itibaren gerilimin düşeceğini ve sağlıklı bir zeminde dershanelerin geleceginin tartışılacagini düşünüyorum" diyen Gülerce'nin tahmini tutmadı. Cemaatin gazeteleri bu sabahki manşetleri ve köşe yazılarında aynı tutumu korurken hükümetin son açıklamasına hayli mesafeli yaklaştılar.

İşte Gülerce'nin Twitter'dan yaptığı açıklama:

DUADLAR KABUL OLDU HATADAN DÖNÜLDÜ

Gülerce, 'Dualar kabul oldu. Hatadan dönüldü. İki yıl daha dershanelerin açık kalması kabul edildi. İki yıl icinde sınav sistemi yenilenebilir. Bu arada dönüşüm calışması da yürür. Böylece uygulamadaki başarı test edilir. Yapılan çalısmalar ile dershanelere ihtiyaç azalabilir. Kapatan kapatır. Zorla kapatma hukuk dışı olur. Yarından itibaren gerilimin düşeceğini ve sağlıklı bir zeminde dershanelerin geleceginin tartışılacagini düşünüyorum.

BAZILARI SULH OLMASINI İSTEMİYOR

Hüseyin Gülerce, yapılan tartışmalarla ilgili de bazı çevreleri eleştirdi. Gülerce, 'Bazı arkadaslar tam anlamadı herhalde. Milli Eğitim Bakanı "Ocak'ta kayıt yok"demişti. Sayın Arınç "kayıt olacak" dedi. Karşılıklı güvensizlik var. Bunun giderilmesi icin üslup güzelliği gerekiyor. Konu Meclis'e geldiginde endişe kaynağı yanlışlardan dönülecek. Bazıları işin tatlıya bağlanmasını, sulh olmasını istemiyor. Ne diyelim, herkes kendi karakterini yansıtır, kendisine yakışanı yapar.

İşte cemaate yakın gazetelerin hükümet kararına cevabı:

[photos]