MEDYA KÖŞESİ

Zaman Gazetesi'ne verilmeyen reklam

Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı yazdı da öğrendik. Gazetelere tam sayfa verilen o reklam Zaman'a neden verilmedi?

Zaman Gazetesi'ne verilmeyen reklam

GAZETECİLER.COM - TT Arena stadının açılışı için gazetelere verilen tam sayfa ilanlardan Zaman Gazetesi nasibini alamadı. Peki ama neden? Zaman'ı kim kara listeye aldı?

Zaman'ın Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı yazmasa haberimiz olmayacaktı. Zaman Gazetesi'nde TT Arena reklamı yer almamış.
Dumanlı bunun için GS ikinci başkanı Yiğit Şardan'ı suçluyor. İddiasına göre Şardan ilan dağıtımını yaptı, Zaman'ı bu listenin dışında bıraktı. 

Dumanlı şöyle anlatıyor meseleyi:

"(...) TT Arena'nın açılışı için gazetelere ilan verildi. Reklam dağılımını Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Yiğit Şardan yapmış. Nasıl oluyorsa bu iş? Adamın reklam firması var, reklamcılar ve mecralarla başka bir bağlantısı var ve Galatasaray gibi milyonlara mal olmuş bir kulübün reklam dağılımını yaparken bazı gazeteleri dışarıda bırakıyor. Yani sansür uyguluyor. Zaman'ın da dâhil olduğu bazı gazeteler Arena açılışı ile ilgili reklam planlamasının dışında bırakılıyor. Ölçü ne? İşin doğrusu pek de yiğit bulmadığım bu tavrı yurtdışındayken duydum ve "Bize onların parası lazım değil; artık reklam verseler bile almayın." dedim. Adnan Polat'ı da aramadım. Değmezdi çünkü...

Ama herkes bilmeli ki; Yiğit Şardan isimli reklamcının Galatasaray'da bu mantıkla yöneticilik yapıyor olması cumartesi gecesi yaşanan rezaletin hiç de şaşırtıcı olmadığını teyit ediyor. Tepedeki adamların ayrımcı ve ideolojik yaklaşımı bu kadar keskin olursa gerisini siz düşünün. Sanırsınız bu takım milyonların sevgisini kazanan bir kulüp değil, babalarının gece kulübü... "

ÇOK OKUNANLAR