MEDYA KÖŞESİ

Zahid Akman'a 'Onur Ödülü' verilsin

Hürriyet yazarı Yılmaz Özdil'in bir önerisi var. Meclis'e sesleniyor Özdil... 'Zahid Akman'a Onur Ödülü verilmesini istiyor. Peki neden?

Zahid Akman'a 'Onur Ödülü' verilsin

Hürriyet yazarı Yılmaz Özdil'in bir önerisi var. Meclis'e sesleniyor Özdil... 'Zahid Akman'a Onur Ödülü verilmesini istiyor. Tabii dikkate alınır mı bilmiyor ama yine de ne olursa olsun "Onur Ödülü için 'Zahid Akman' önerimdir" diyor.

Peki neden böyle bir öneri sunuyor dersiniz? Hadi gelin onu da kendi kaleminden okuyalım:

(...) TBMM Onur Ödülü adayım...
Superman, uçan adam.
Spiderman, örümcek adam.
Batman, yarasa adam.
Hepsi hikáye...
Akman, pişkin adam.

Olgun manasında yani...
O yüzden öbürleri gibi tayt giymiyor.
Sakalı kesti ama, bıyığı duruyor.
Oturaklı kahraman.

Oturdu, kalkmıyor.

Ve, hálá deniyor ki: "Niye kendine yakışanı yapmıyor da, bekliyor?"
Bana sorarsanız, TBMM Onur Ödülü’nün açıklanmasını bekliyordur...

Ki, yakışır.

"Nası yani?" derseniz...

Bu TBMM, Deniz Feneri Derneği’ne Üstün Hizmet Ödülü verdi mi birader? Verdi... Bu TBMM, mutfağının tabağını çanağını sürahisini Deniz Feneri Derneği’ne verdi mi? Verdi... E Zahid Akman’a Onur Ödülü’nü niye vermesin?

Bir davada adının geçmesi sorunsa eğer... Normalde, bu TBMM’nin 68 milletvekilinin yargılanması gerekiyor... Yargılanması gerekip yargılanmayanların arasında, hapisten çıkarılıp TBMM’ye getirilen de var, hapis yatmış başbakan da... Sorun oluyor mu?

Dolayısıyla, bu TBMM’nin kendine yakışanı yapmasını ve Onur Ödülü’nü Akman’a vermesini rica ediyorum... Aday gösterilmediyse de, seçe seçe bu TBMM’yi seçen vatandaşlar adına, kendimize yakışanı yapıyorum ve aday gösteriyorum.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 5 yorum