MEDYA KÖŞESİ

Zafer Mutlu'nun davaları da açıklansın!

Savcılık soruşturmasında Zafer Mutlu’nun isminin geçip geçmediği açıklasın. Arkasından İddianameye alınıp alınmadığını ortaya koysun..

Zafer Mutlu'nun davaları da açıklansın!

Vakit yazarı A. İhsan Karahasanoğlu'dan bakanlığa teklif var.. "Doğan Grubu’nun tüm dosyaları, kamuoyunun önünde açılmalı.. Açılmalı ki; davalar nasıl yürüyor, genel bir değerlendirme yapalım da, ondan sonra Deniz Feneri davasında bir torpil var mı yok mu, daha adil bir şekilde değerlendirelim.. Doğan Grubu’nun tüm dosyaları, kamuoyunun önünde açılmalı.. Açılmalı ki; davalar nasıl yürüyor, genel bir değerlendirme yapalım da, ondan sonra Deniz Feneri davasında bir torpil var mı yok mu, daha adil bir şekilde değerlendirelim.."

- (...) Haydi buyurun, Zafer Mutlu’nun davalarından başlayalım...

Zafer Mutlu, Etibank hortumundan nasıl kurtulmuştur? Dinç Bilgin yargılanırken, Zafer Mutlu, hortumlanan bankanın yönetim kurulu üyesi olduğu halde, iddianameye ismini yazdırtmamayı nasıl başarmıştır?

Hayır bu konuda bakanlığın yorum yapmasını istiyor değilim.

Sadece bir fotoğraf çekip, kamuoyuna açıklasın!

Savcılık soruşturmasında Zafer Mutlu’nun isminin geçip geçmediğini, belgeleri ile açıklasın. Arkasından İddianameye alınıp alınmadığını ortaya koysun..

Sonrasının yorumunu, gazetecilere ve halka bıraksın..

Hemen kısa bir not verelim.. Zafer Mutlu’yu iddianameye almayan savcının kızı, Zafer Mutlu’nun yanında çalışıyor!”

İddianameye alınmayarak mutlu edilen Zafer Bey hakkında açılan davalar da var.. Örneğin İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde, batık banka ile ilgili ana dava olmasa da, yan davalarda sanık beyefendi..

Bakanlık, şu davaları bir açıklasa ya..

Görelim Zafer Bey, kaç senedir yargılanıyor?

Kaç senedir bitirilemedi davası!

(Bankaya 2000 yılında el konulduğuna göre, o dava 9 yıldır sürüyor demektir.)

Zafer Bey’in davalarını görelim ki; Deniz Feneri’nde neler oluyor, birileri kayırılıyor mu, yoksa işler normal süreçte mi yürüyor anlayalım.. Yorum yaparken, daha sıhhatli bir değerlendirme yapabilelim..

Batık bankalar bir yana, Zafer Bey’in bir de Kemerburgaz’daki sözümona okul hikâyesi var!
Onun hakkında da onlarca dava açılmış!

Kimisi Belediye tarafından verilen cezaya açılan dava.. Kimisi belediye tarafından açılmış dava!
Kimisi Eyüp Adliyesi’nde.. Kimisi İstanbul İdare Mahkemesi’nde.. Kimisi ise Danıştay’da.. Onların tarihi süreci de, yine yaklaşık 10 yıl..

Adam gelmiş, devletin yerine el koymuş.. Diyelim 100 metrekarelik bir yere inşaat yapacakken, tutmuş 1000 metrekareyi işgal etmiş! Devlet bu davayı bile, 10 yılda bitiremiyor!

Adalet Bakanlığı; işte bu davayı, bu davaları da önümüze koymalı ki, Deniz Feneri’nde işler gereken hızda ilerliyor mu, ilerlemiyor mu, doğru yorum yapabilelim..

Zafer beyle işi kapatmayalım..

Onun patronu aleyhinde yürütülen soruşturmalardan da örnekler verelim..

Deniz Feneri davasının Almanya’da sonuçlandığı günlerde, Türkiye’de de, SPK tarafından savcılığa bir suç duyurusu yapılmıştı. Aydın Doğan ve üst düzey yöneticilerinden 5 kişi, savcılığa verilmişti.. Bir sorsak, o soruşturma ne oldu:
Niye bekliyor hâlâ?

Veya sorsak, Bakırköy 22. Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan bir vergi kaçağı davası vardır. Aydın Doğan, kızı ve 4 üst düzey yöneticisi sanık idi o davada.. O davada da yetkisizlik kararı verilmişti. Ne oldu o dava acaba?

Veya; 2008 sonunda, Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş. için kesilen 45 trilyonu aşan vergi cezaları için, İstanbul Vergi Mahkemesi’nde dava açmıştı, Hürriyet gazetesinin sahibi olan şirket..

Acaba o dava ne durumda?

Neyi bekliyor acaba?

Ve daha ne bekleyecek, ne kadar bekleyecek?

Öyle ya; Deniz Feneri davasını adım adım takip etmek isteyenler, kendi davalarını da, kamuoyu önünde açıklayıp, takip edilmesini kendilerinden istemeleri gerekir!

Bilgileri kendilerinin vermesi gerekir.

Onlar vermiyorlarsa, Adalet Bakanlığı’nın, bu bilgileri kamuoyu ile paylaşması gerekir..

Paylaşması gerekir ki; bilgimiz olsun, bu tür davalarda, kimler ne numaralar çeviriyorlar? Davalar kaç ayda, kaç yılda, hangi aşamaya geliyor!

Haydin bakalım.. Açıklansın bilgiler.. Açıklansın ki, yanlış yorumların önü alınmış olsun!

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar