MEDYA KÖŞESİ

Yusuf Kaplan: 'ODTÜ, Boğaziçi, Bilkent yıkılsın! TRT yeniden yapılandırılsın!'

Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan, cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan'a 20 maddelik bir öneri getirdi.

Yusuf Kaplan: 'ODTÜ, Boğaziçi, Bilkent yıkılsın! TRT yeniden yapılandırılsın!'

Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan, halk oyuyla Türkiye’nin 12. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a 20 öneride bulunarak, “Başka kültürlerin gönüllü acenteliğini yapan Boğaziçi, Bilkent ve ODTÜ 'yıkılmalı' bunların yerine tıpkı ABD'de olduğu gibi Ivy League üniversitelerine benzer, Amerikan kültürünün ve dünyasının izini süren, bir Amerikan ruhu geliştirmeye çalışan, bizim Nizamülk medreselerine benzer, bizim öncü kuşaklarımızı, bizim medeniyet iddialarımız doğrultusunda yetiştiren çaplı pilot üniversiteler kurulmalı” önerisi getirdi.

Kaplan, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeniden yapılandırılmasını savunarak, “MEB yeniden yapılandırılmalı. Anaokulundan üniversite öğrenimine kadar medeniyet ruhumuza ve dinamiklerimize göre sil baştan yeniden kurulmalı! Cumhuriyet kuşaklarını yetiştiren çapında yeni kuşaklarımızı bizim medeniyet ilkelerimiz ışığında yetiştirecek yeni bir 'Hasan Âli Yücel' bulunmalı. Geleceğimizi kurmalı” ifadelerini kullandı.

Yusuf Kaplan medyayı da unutmadı yazısında ve şöyle dedi:

Medya, kültür ve sanatta Batı, Doğu, özellikle İslâm dünyasıyla yakın ilişkiler kuran büyük projeler hayata geçirilmeli.

TRT sil baştan yeniden yapılandırılmalı. TRT her bakımdan 'temizlenmeli'! Derdi HAKİKAT olan çaplı, karakterli, parlak kişilere verilmeli. Dünya çapında ses getirecek dev projeler yapılmalı.

Kaplan’ın Yeni Şafak’taki yazısı ise şu cümleyle bitiyor:

"Eğer İslam biterse, bu toplumun biteceğini, kurda kuşa yem olacağını asla unutmayalım, diyorum."

ÇOK OKUNANLAR