MEDYA KÖŞESİ

Yükselir 'örgüt lideri Gülen'e neden dava açtı?

Sevilay Yükselir bugünkü köşesinde STV ve Fethullah Gülen'e neden dava açtığını anlattıç

Yükselir 'örgüt lideri Gülen'e neden dava açtı?
GAZETECİLER.COM
STV'nin tartışmalı dizisi Şefkat Tepe'nin Karanlık Kurulu'nda "sevilmeyen kadın" rumuzuyla hedef gösterilen Sabah gazetesi yazarı Sevilay Yükselir bugünkü köşesinde kanala ve Fethullah Gülen'e neden dava açtığını yazdı.

ARTIK İÇİME SİNDİREMİYORUM

İnternete sızdırılan ses kayıtlarında dizinin senaryosuna bizzat müdahil olduğu görülen Fethullah Gülen için "örgüt lideri" ifadesini kullanan Sevilay Yükselir "Amaç toplum gözünde beni küçük düşürmek" dedi. Her türlü eleştiriye açık olduğunu ancak hakaret ve ifitraya göz yummayacağını vurgulayan Yükselir "Bunlara sessiz kalmayı artık içime sindiremiyorum." diye yazdı.

İşte Yükselir'in yazısındaki ilgili bölüm:

Özellikle Şefkat Tepe dizisinde Karanlık Kurul adındaki sözde yapıda sürekli şekilde adım zikredilmeksizin ancak herkesin bahsedilen kişinin ben olduğumu anlayacağı şekilde yayınlar yapıldı. Bu yayınlarda kişilik haklarım ve itibarım hedef alındı, buradaki amacın beni toplum nezdinde küçük düşürmek olduğu herkesçe bilinmektedir.
Son yayınlarda ise malzeme bulamayınca, benim üzerimden hükümetin yıpratılmaya çalışıldığı, bağımsız gazetecilik anlayışımın sorgulanmaya çalışıldığını tespit ettim.

'KİMİN İFTİRA ATTIĞI ORTADA'
Bu hafta durumu avukatımla müzakere ettim. Yayınlarda adımın geçmemesi nedeniyle işlem yapılamayacağını sanıyordum.
Ancak avukatım TCK 126'ncı maddesinin çok açık olduğunu kanun maddesini okuyarak gösterdi. Ben de bunun üzerine suç duyurusunda bulunmaya karar verdim.
Amacım bu yayın organlarının bu saldırılarına artık sessiz kalmayacağımı göstermekti. Tüm bunların ötesinde bu kurula ilişkin diyalogların örgüt lideri Fethullah Gülen'in onayından geçtiğini tüm Türkiye gördü. İnsanlara iftira atan, şeref ve haysiyeti ile oynamaya kalkan şahsın kim olduğu artık herkes tarafından biliniyor. Bu yayınların, ülkenin yabancı devlet ajanları tarafından yönetildiği safsatalarıyla, AK Parti hükümetinin devletvari örgütlerle, çetelerle işbirliği içinde ya da himayesi altında çalıştığı izlenimi verilmek suretiyle bir itibarsızlaştırma faaliyeti olduğu ortadadır.
Bunlara sessiz kalmayı artık içime sindiremiyorum.
Pervasızca yapılan bu yayınlarla belirli kesimler adeta uyuşturulup, hezeyanlarla dolu hayal dahi edilemeyecek saçmalıklar, şahsıma yönelik bir takım benzetmelerle gerçekmiş gibi sunulmaya çalışılmaktadır.
Bu nedenle Fethullah Gülen ve ilgili yayın grubu hakkında yasal süreci bugün (dün) itibari ile başlattım. Soruşturma sonucunda ve yargılama bitiminde bu kişilerin mahkûmiyetine karar verilmesi, yayınlarının da niyetlerinin de resmi belgesi olacaktır."

SEVİLAY YÜKSELİR YAZILARI

Deneme

Deneme

Deneme
ÇOK OKUNANLAR