MEDYA KÖŞESİ

Yükselir, Deniz’i kimseye kaptırmıyor

"Türkiye'nin geri dönülemez bir değişim sürecine girdiğini" ifade ettikten sonra bu Küresel Kapitalizm

Yükselir, Deniz’i kimseye kaptırmıyor
GAZETECİLER.COM

Vah vah vah...
Vah bizim "ölçü" yerine "size" kelimesini kullanarak "Tam bağımsız Türkiye" devrimciliği yapanlara "gazeteci - yazar" muamelesi çeken medyamıza vah...
Vah bizim Sosyalizm'i "herkese eşit miktarda para dağıtmak" olarak algılayan, "Türkiye'nin geri dönülemez bir değişim sürecine girdiğini" ifade ettikten sonra bu Küresel Kapitalizm sürecinin "Sosyalizm" olduğunu zanneden solcularımıza vah!..
Vah ki; Deniz Gezmiş'leri kimseye kaptırmamak için, elinden oyuncağı alınmış çocuk gibi "vermem işte o menim" diye mızmızlanan ama o mızmızı dibine kadar koyu Kapitalist bir gazetede, dibine kadar koyu Kapitalist bir iktidarı savunarak yapanlara vah!..
Vah ki bu arkadaşlara bu ülkenin en çok satan gazetelerinde köşe işgal ettirip yazı yazdıranlara vah!.
Vah ki onlara bu köşeleri teslim eden "entelektüel" sandığımız genel yayın yönetmenlerine vah!
Diyelim ve başka da hiçbir şey söylemeden Sevilay Yükselir'in o muhteşem(!) "mülkiyet" kokan yazısına dönelim.

 

'Üç Fidan' üzerinden şov yapanlara!

Sevgili okurlarım. Yukarıda anlatılan olay hayal mahsulü falan değil. Ne yazık ki bu trajikomik olayı yaşayan çocuk şu anda 13 yaşında olan benim oğlum Deniz.

Pekala, son derece basit gibi görünen bu olayı neden sizlere aktarma ihtiyacı hissettim acaba?

İki nedeni var.

Birincisi... Henüz 5 yıl evvel yaşanan bu olay ve benzeri olaylara bakılarak, Türkiye'nin demokratikleşme yolunda, nerelerden nerelere geldiğini somut olarak ortaya koyabilmek. Onların adlarını bile anamadığımız yılların artık çok geride kaldığını, Türkiye'nin geri dönülemez bir değişim sürecine girdiğini örnekleyerek anlatmak için. İkincisi... At izinin it izine karıştığı günümüz politik ortamında, bazı densiz ve kendini bilmezlerin, devrimci-demokrat idollerimiz olan Deniz Gezmiş ve arkadaşları Hüseyin İnan ile Yusuf Aslan adını pespayece kullanmalarına karşı tepki koymak için... Çünkü kabul edemiyorum. Çünkü midem kaldırmıyor. Çünkü onları okudukça, onları dinledikçe kusasım geliyor. Çünkü idama giderken dahi son sözleri, "Yaşasın Türk ve Kürt halklarının kardeşliği!" olan Deniz Gezmiş'i, statükocu ve kafatasçı zihniyetin sahiplenmesini hazmedemiyorum. Çünkü onların mücadelelerindeki en büyük arzuları olan bugünkü demokratik açılımı acımasızca yerden yere vuran, hain ve de gaddar bazı gazeteci-yazar taifesinin, arsızca bizim üç fidanımız üzerinden hâlâ prim sağlamaya çalışmalarına tahammül edemiyorum.

Kim mi bunlar?

Söyleyeyim. Girin arşive. Bakın Ergenekoncuların avukatı gibi kalem oynatanların son üç günde neler yazdıklarına. Anlayın kim olduklarını! Hepsi birbirinden sahtekâr. Hepsi birbirinden utanmaz!

 

Sevilay Yükselir'in bu yazıya ilham veren yazısını

Yorumlar