MEDYA KÖŞESİ

Yine Ahmet Kekeç yine Hasan Cemal!

Son zamanlarda Hasan Cemal eleştirileriyle dikkat çeken Ahmet Kekeç yazılarına bugün de devam etti...

Yine Ahmet Kekeç yine Hasan Cemal!
GAZETECİLER.COM
Star yazarı Ahmet Kekeç'in Hasan Cemal yazıları sürüyor. Kekeç gazeteciler.com'un dünkü eleştirisine gönderme yaparak başladığı yazısında Cemal'in Kemalizm ile olan bağını sorguladı. Kekeç "Sen ne zaman anti Kemalist oldun? Biz niye duymadık?" sorularını başlığa taşıdığı yazıda Hasan Cemal'in siyasal kimliğini masaya yatırdı.

"Ne yani, Memduh Bayraktaroğlu “haftanın kaybedeni” ilan edecek diye, bu yazıyı yazmayacak mıyım? Konu Hasan Cemal..." diyerek söze başlayan Kekeç son zamanlarda yoğunlaşan eleştirilerine devam etti.

İşte Kekeç'in yazısındaki igili bölüm:

Mecburen Hasan Cemal… Çünkü, sağlam argüman bulamadığında retorikle devam eden ve “takıntılarına” kılıf bulmaya çalışan ağabeyimiz saçmalamaya devam ediyor. Hem de, örtük cümlelerle hakkındaki eleştirilerimi cevaplıyor.

Sondan başlayalım:

Buyuruyor ki (özetle) muhterem: “Bazıları (bu bazıları arasında bu satırların yazarı da var) sadece Kemalizm eleştirisiyle demokrat olunamayacağını anlamalılar…”

Doğru…

Sadece Kemalizm eleştirisiyle demokrat olunamayacağı gibi, Kemalizm’e hiç toz kondurmadan da demokrat olunmuyor.

Biz bugüne kadar kendisinden sağlam bir Kemalizm eleştirisi duymadık, okumadık, bilmiyoruz. Bilenleri de bilmiyoruz…

Hasan Cemal, Kemalizm adına kalkışılan “darbelerin” ya içinde yer aldı, ya da savunuculuğunu yaptı. (Bkz. 27 Mayıs, 9 Mart, 12 Mart ve 28 Şubat… 12 Eylül’e başlangıçta sıcak bakıyordu ama “darbenin yönü” hoşuna gitmeyince pozisyon değiştirdi.)

Kemalizm’le de bir alıp veremediği olmadı.

Yazının devamı için