MEDYA KÖŞESİ

Yılmaz Özdil'den deja vu yaşatan türban yazısı!

Günün en ilginç türban yazısıyla dikkat çeken Yılmaz Özdil, 2010 yılında kaleme aldığı eski bir yazısını tekrar yayınlayarak "söyleyecek yeni bir şey yok" mesajı verdi.

Yılmaz Özdil'den deja vu yaşatan türban yazısı!
GAZETECİLER.COM
Hürriyet gazetesi yazarı Yılmaz Özdil Meclis'te türbanlı vekil tartışmasına ilginç bir yazıyla dahil oldu. Özdil, 3 yıl önce yayınlanmış bir yazısını olduğu gibi tekrar yayınlarken "söyleyecek yeni bir şey yok" demeye getirdi. Okurlarda bir deja vu etkisi bırakan yazının sadece başlığını değiştiren Özdil hükümetin türban tartışması ile farklı sorunları kamüfle ettiğini ima etti.

Hayli ilginç bir teknik ile kaleme alınan yazıda ilk anda dizgi hatası yapılmış, tüm kelimeler yanlış yazılmış gibi gözükse de ortada bir yılmaz Özdil hınzırlığından başka bir şey yok. Harflerin sıralanışına takılmayın ve okuyun deriz...

İşte Özdil'in 3 yıllık türban yazısı:

Bir İgnliiz üvinersitesinde ypalın arşaıtramya gröe, klemileirn hrflareinin hnagi srıdaa yzaldıklarıı ömneli dğeliimş asılnda... Öenmli oaln, briinci ve sonncuu herflarin yrenide olamsımyış... Çnküü, kleimleri hraf hraf dğeil, btüün oalark oykuormuşsz... Ardakai hraflrein sırsaı kıraşık da osla düüzgn ouknuyormuş.
*
İinglç di mi?
Bıakn nısal da düüzgn oukdnuuz.
*
Hem oukdnuuz.
Hem anladıınz.
*
Trüban bduur.
(...)
Tartıışlan mseleenin bşınaa ve sounna “trüban” koyğduunda, aarda ypılaan yaınlşları görmezsin, sbaah klkaarsın trüban konşuuursn, aşkam yaatrsın trüban konşuuursn.
*
Kaafn alalk blulak oulr ama...
Akılnda bi tek trüban klaır!
*
Saadce kfaayı örtmez çnküü.
Her srounu öertr trüban.

YILMAZ ÖZDİL'İN TÜM YAZILARI