MEDYA KÖŞESİ

Yılmaz Özdil oyunun rengini açıkladı!

Hiç tanımam dediği adayı CHP'ye de MHP'ye de tercih etti. İşte Özdil'in oyumu ona vereceğim dediği aday

Yılmaz Özdil oyunun rengini açıkladı!

GAZETECİLER.COM - Hürriyet gazetesinin muhalif yazarı Yılmaz Özdil, bugün köşesinde oyunu vereceği adayın kimliğini açıkladı. "Tık o şehir, tık bu şehir, ha bire miting yapılıyor. Parti liderleri anlatıyor. Ahali dinliyor. Televizyona bakıyorsun, bi mebus adayı konuşuyor, zaplıyorsun, bi başka mebus adayı, ahali seyrediyor. Radyoyu açıyorsun, oradalar, gazeteyi okuyorsun, gene oradalar. Harika." diyerek yazıya giriş yapan Özdil, ardından oyunun rengini şu cümle ile açıkladı:

Benim oyum Tuncay'a.
Miting yapamıyor.
Ekrana çıkamıyor.
Radyolarda yok.
Gazetelerde yok.
Böyle demokrasi olur mu?
*
(Merak edenler için parantez açayım, Tuncay Özkan'ı tanımam, hayatım boyunca yan yana gelip konuşmuşluğumuz yok. Ancak, henüz mahkeme kararıyla mahkûm olmamış birinin suçlu ilan edilmesi ne kadaryanlışsa... Aynı koğuşta aynı suçlamayla yatan iki kişiden birini aday yapıp, öbürünü yapmayıp, toplum nazarında suçlu ilan etmek de o derece yanlış. Bana göre tabii. Üstelik, mebus olursa, davası düşmeyecek,suçlu bulunursa, cezasını çekecek. Tutuklunun aday olması, hapishaneye tünel kazmak değil midir derseniz...Onu bana değil, YSK'ya söyleyeceksiniz, adaylığına izin verildiğine göre, tünel varsa, kazan YSK.)
*
Dolayısıyla, İstanbul Anadolu yakası bağımsız mebus adayı Tuncay Özkan "miting yapsa, ne der" diye merakettim, kızı Nazlıcan'dan rica ettim, babasından mektup getirdi. Buyrun...

12 Haziran seçimlerinde bağımsız aday olan Tuncay Özkan'ın Yılmaz Özdil'e yolladığı mesajın tamamını okuyabilirsiniz.