MEDYA KÖŞESİ

'Yılmaz Özdil insansa ben katır olayım'!

Özdil'e hayli kızdığı anlaşılan Tönbekici "Yılmaz Özgevrek ile ortak noktam olacağına bir katırla ortak noktam olmasını tercih ederim." dedi...

'Yılmaz Özdil insansa ben katır olayım'!
GAZETECİLER.COM
Günün bir diğer Yılmaz Özdil eleştirisi de Vatan yazarı Mutlu Tönbekici'den geldi. Tönbekici, Özdil'in Uludere'deki faciayı kaçakçılık yaparken öldürülen köylülere fatura etmişti. Özdil, söylenenin aksine o köylülerin yoksul olmadıklarını söylemiş, olaydan dolayı devleti eleştiren aydınları hedef almıştı.

Özdil'e hayli kızdığı anlaşılan Tönbekici "Yılmaz Özgevrek ile ortak noktam olacağına bir katırla ortak noktam olmasını tercih ederim." dediği yazısında Hürriyet yazarını ırkçılıkla suçladı,

İşte Tönbekici'nin Yılmaz Özdil'i yerden yere vurduğu yazısındaki ilgili bölüm:

Basınımızın ırkçılıktan sorumlu yazarımız Yılmaz Özgevrek teşhisi koymuş:

Uludere’de bombalanıp ölen çocuklara üzülenler “entel barların romantik tayfası” imiş.

“50 liracık için hayatını tehlikeye atmak zorunda kalan masum köylü” diye (saf saf) ahlanıp vahlandıklarımız esasen ayda 15 bin lira kazanan A plus zengin işadamlarıymış.

“Bu nasıl bir hesaptır ya Rabbim?” diyemeden kendisinin başka bir über mensch tespiti ile devam ediyoruz:

Bu “entel barların romantik tayfası”nın, kaçakçılık için kullanılan katırlarla ortak noktaları da varmış!

Neymiş?

İkisi de viski içermiş!

Kaçakçılar, daha enerjik olsun, daha çok kaçak mal taşıyabilsinler diye katırlara viski verirlermiş. Zira kaçak olduğu için nasılsa sudan ucuzmuş.. Daya viskiyi, taşıt mazotu.

Entel barların romantik tayfası neden katırlar gibi viski içermiş peki? Yazık ki bu konudaki değerli fikrini öğrenemiyoruz. Değinme gereği duymamış.

***

Fakat açık olmak gerekirse Yılmaz Özgevrek ile ortak noktam olacağına bir katırla ortak noktam olmasını tercih ederim. Söyleyin o ne içiyorsa ben ondan içmeyeyim.

Hatta o kadar ileri gidiyorum ki o insan ise ben katırın ta kendisi olayım.

Yazının tamamı için
ÇOK OKUNANLAR