MEDYA KÖŞESİ

Yiğit'e en okkalı tokat Altaylı'dan geldi

Yiğit Bulut'un Başbakan Erdoğan'dan istediği "sansür kurulu" kendi grubundan da büyük tepki aldı. Altaylı üçüncü kez çaktı.

Yiğit'e en okkalı tokat Altaylı'dan geldi
GAZETECİLER.COM - Yiğit Bulut'a Fatih Altaylı'dan üçüncü tokat geldi.
Yiğit Bulut'un "Sansürsüz" programını yaparken Erdoğan'dan sansür istemesini Altaylı, "AYIP" olarak niteledi.

Altaylı, "kan donduran talep" olarak nitelediği "sansür" isteği ile ilgili olarak
dün de "NE ZAMAN ADAM OLURUZ" köşesinden Yiğit Bulut'a gönderme yapmıştı.
Bugün devamı geldi.
Türk basınındaki sansür dönemlerini hatırlatan Altaylı, Yiğit Bulut'un adını hiç anmadı "GERÇEK GAZETECİ" "böyle bir talepte bulunmaz" diyerek ince noktalardan çaktı... Altaylı'nın yazısı boyunca Yiğit Bulut'tan "BİRİ" diye söz etmesi ise dikkate değer bir nokta...

İşte yazısından satırbaşları;

"Basına "DENETİM" istenmesi, çok zararlı sonuçlar doğurabilecek bir olaydır. Hiçbir "GERÇEK" gazeteci böyle bir talepte bulunmaz, bırakın talepte bulunmayı, aklından bile geçirmez."

Hıfzı Topuz'un Türk Basın Tarihi kitabından sansür dönemlerini aktaran Altaylı,  "Türk basın tarihinin, ülkeyi yönetenler ile basın arasındaki çekişmelerle" dolu olduğunu hatırlatarak Yiğit Bulut'a ders verdi.
Satırlarının devamı şöyle;

"Türk basın tarihi, ülkeyi yönetenler ile basın arasındaki çekişmelerin tarihidir. Biri hep özgür olmak istemiş, diğeri ise hep kısıtlama getirmekten yana olmuştur.

Ancak bugün garip olan, kısıtlamayı ve yasakçı zihniyeti isteyenin "BASINDAN" çıkmasıdır.

Bunu talep eden herkese, Hıfzı Topuz'un "Türk Basın Tarihi" kitabını tavsiye ediyorum. 227 sayfalık bu kitabı okurlarsa, isteklerindeki "AYIBI" belki idrak ederler."

ÇOK OKUNANLAR