MEDYA KÖŞESİ

Yiğit Bulut Şahinkaya'yı ekranda akladı mı?

Habertürk Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Yiğit Bulut, dün yayınlanan ŞAhinkaya röportajı ile ilgili iddiaları peşinen yanıtladı.

Yiğit Bulut Şahinkaya'yı ekranda akladı mı?
GAZETECİLER.COM - 12 Eylül 1980 darbesinin komutanlarından Hava Kuvvetleri Komutanı Tahsin Şahinkaya, 30 yıl sonra ilk kez konuştu. Dün akşam Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Yiğit Bulut'un sorularını yanıtlayan Şahinkaya, hakkındaki iddialara yanıt verdi.

Şahinkaya, 30 yıl süren sessizliğin de nedenini şöyle açıkladı:

"Karar verdik sadece Kenan Paşa konuşacaktı. Fakat artık geçici 15. madde de kalktıktan sonra konuşmaya karar verdim. Konuşsaydık zamanın idarecileri gibi herkes kendi fikrine göre değerlendirecekti."


Yiğit Bulut ise bugün Gazete Habertürk'teki köşesinde dün akşam yapılan röportajı yorumladı, Başbakan röportajı nedeniyle kendisini eleştiren "meslektaşlar"ına yüklendi.

İşte Yiğit Bulut'un kaleminden röportajın ayrıntıları ve  "Şahinkaya'yı akladı" iddialarına peşin yanıtı:

"Şahinkaya'yı daha önce asla görmedim, tanımadım, tek kelime konuşmuşluğumuz bile yoktu. Talep "sizin samimiyetinize ve dürüstlüğünüze inanınyorum" diyen Şahinkaya'dan geldi. Konuşmak, kendi deyimiyle "yıllarca isyan ettiği yalanlara, kara propagandaya" cevap vermek istiyordu.

Ben 12 Eylül'de siyasi kariyeri bitmiş, sonrasında yıllarca hayata soğuk bakmış, zaman zaman parasızlıktan oğlunun beslenme çantasına açma dahi alamamış bir babanın oğluyum. Bunları acıma yaratma tadında yazmıyorum. Bunları yazmamın sebebi net ve açık: Benim Şahinkaya'yı aklamak gibi bir derdim olmaz.

Ben gazeteci olarak elimden geleni yaptım ve Türk kamuoyu ile paylaştım. Şimdi sıra yetkisi olanlarda. O firmaların o dönemde Türkiye temsilcileri vardı ve ortada bir para döndüyse, o kişiler üstünden geçti. Kimdi bu adamlar? Biz karanlıkta bir mum yaktık. Gerisi Türk kamuoyuna ait.

Meslektaşlara bir not: Beni Başbakan ile yaptığım programlar sonrasında kıskançlık içinde topa tutanlara bir mesajım var. 12 Eylül'ü eleştiren ve "sorgulayalım" tezini ortaya koyan Başbakan Erdoğan'da o ihtilali yapan 5 kişiden biri olan Şahinkaya'da "benimle konuşuyorsa" bence oturup biraz düşünün "Neden?" diye. Bana saldırarak mesleğinizde ilerleyemezsiniz. Bilmem anlayabilecek misiniz?"

ÇOK OKUNANLAR