MEDYA KÖŞESİ

Yerli dizi formülü: Üçgeni kur, gerisine karışma!

"Bazı diziler tutuyor bazıları tutmuyor... Konuştuğum bazı senaristler bir formülden bahsetti;..."

Yerli dizi formülü: Üçgeni kur, gerisine karışma!
GAZETECİLER.COM
Milliyet gazetesinin TV yazarı Sina Koloğlu yerli dizilerin formülünü kaleme aldı. Koloğlu "Yerli dizilerin formülü: Üçgeni kur, gerisine karışma!" diyerek söze başladığı yazısında şöyle devam ediyor:

"Bazı diziler tutuyor bazıları tutmuyor... Konuştuğum bazı senaristler (şimdi benim fikrim gibi söylesem gerçekten ayıp olurdu. Yapanlar var da!) bir formülden bahsetti; üçgenlerden. İyi üçgeni kuran işi götürüyor. Ne kadar çok üçgen, o kadar ‘reyting’.
Somut bir örnek de veriyorlar, ‘Öyle Bir Geçer Zaman Ki’. Şimdiye kadar kaç üçgen kurduğuna dikkat çekiyorlar:   1. Carolin-Cemile-Ali 2. Cemile-Balıkçı-Ali 3. Aylin-Soner-Murat 4. Berrin-Devrimci çocuk-ülkücü çocuk  5. Mete- Öğretmen-Öğretmenin eşi...
Yeni sezonda yeni üçgenler de var. Carolin üçgenlerde tekrar yerini alacak. Başka üçgenler neler olabilir? Küçük Mustafa üçgene girecek. Ali Kaptan oğlanın annesiyle mi yoksa Cemile’yle mi olacak? Anne (Meral Niron) torunuyla mı Cemile’yle mi? Mete garson kızla mı yoksa ölen aşkına benzeyenle mi? Yani ne kadar üçgen, o kadar ‘reyting’."