TV HABER

Yerel televizyonlar bir bir kapanıyor!..

Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan, "Birçok Anadolu Medyası da kepenklerini indirme noktasına gelmiştir" dedi...

Yerel televizyonlar bir bir kapanıyor!..

İzmir ve Ege bölgesinin köklü kanallarından Ege TV'nin kepenk indirmesi, zor durumda olan yerel televizyon kanallarının durumunu bir kez daha gündeme getirdi...

"Anadolu’da benzer sorunlarla karşı karşıya kalan, maddi sıkıntılar içerisinde yayın hayatını sürdüren birçok kanal bulunuyor" diyen Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan, hükümete çağrı yaptı:

"Yerel medyanın yaşadığı sıkıntılar Hükumetimiz tarafından bir an evvel ele alınmalı ve gereken kolaylıklar sağlanmalıdır. Aksi takdirde birçok Anadolu Medyası da kepenklerini indirme noktasına gelmiştir."

İşte Sinan Burhan'ın yaptığı o açıklama:

1 MAYIS GÜNÜ İŞSİZ KALANLAR UNUTULMAYACAK!

"İzmir ve Ege bölgesinde en çok izlenen kanallardan biri olan ve 23 yıldır yayın hayatını sürdüren Ege TV dün gece kapatıldı.

İzmir ve Ege Bölgesi'nin en çok izlenen kanallarından biri olan Ege TV, yönetim kurulunun aldığı karar doğrultusunda dün gece itibariyle yayın hayatını noktaladı. Uzun süredir maddi sıkıntılarla boğuşan kanalın yaklaşık 1 yıldır el değiştireceği de konuşuluyordu. 40’a yakın personelin işsiz kaldığı “1 Mayıs” Günü unutulmayacaktır.

EGE TV Yöneticilerine ve çalışanlarına Anadolu Yayıncılar Derneği olarak geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

AYNI DURUMDA ÇOK SAYIDA TELEVİZYON VAR

Anadolu’da benzer sorunlarla karşı karşıya kalan, maddi sıkıntılar içerisinde yayın hayatını sürdüren birçok kanal bulunuyor.

Yüksek maliyetler ve TÜRKSAT uydu ücretlerinin fazla olması nedeni ile Anadolu medyası aynı durum ile karşı karşıyadır.

Yerel medyanın yaşadığı sıkıntılar Hükumetimiz tarafından bir an evvel ele alınmalı ve gereken kolaylıklar sağlanmalıdır. Aksi takdirde birçok Anadolu Medyası da kepenklerini indirme noktasına gelmiştir.

YEREL MEDYA NEFES ALACAK DURUMDA DEĞİL

Yetkili kurum ve kuruluşların bu konuda yapmış oldukları çalışmaları biliyoruz. Fakat Yerel Medya son dönemlerde nefes alacak durumda değildir. Biran evvel gerekli düzenlemelerin yapılması gerekmektedir.

Bugün Ege Tv yarın Akdeniz, Karadeniz, Doğu … Diğer Anadolu kanallarının da kepenk kapatmasına müsaade edilmemelidir."

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar