MEDYA KÖŞESİ

Yeni Şafak yazarı muhafazakarları türbanla vurdu

Ayşe Böhürler Balçiçek İlter'in sorularını yanıtlarken medyanın 28 Şubat'taki gibi güce taptığını söyledi, muahazakarları türbanla eleştirdi...

Yeni Şafak yazarı muhafazakarları türbanla vurdu
GAZETECİLER.COM
Habertürk'te Balçiçek İlter'in sorularını yanıtlayan Yeni Şafak yazarı Ayşe Böhürler 28 Şubat medyası ile bugünkü medyayı kıyasladı...

MERKEZ MEDYA HALA AYNI YİNE GÜCE TAPIYOR

Günümüzde merkez medyanın 28 Şubat'taki çizgisini değiştirdiğini kaydeden Böhürler "ama özünde hiç bir şey değişmedi" dedi. 28 Şubat'ta Kanal 7'de çalıştığını hatırlatan Böhürler muhafazakar medyanın çok zor bir dönem geçirdiğini söyledi. Merkez medyanın ise günümüzde 'takkiye' yaptığını kaydeden Yeni Şafak yazarı "aslında değişen bir şey yok, dün dindarları karalayan, Erbakan'la alay eden bu yayın organları bugün de tam tersini yazıyorlar. Demek ki hiç bir değişim yok. Yine güce tapan güç karşısında biat eden o tavır devam ediyor". dedi.

MUHAFAZAKAR ERKEKLERE BAŞÖRTÜSÜ ELEŞTİRİSİ

Böhürler, 28 Şubat sürecinin en çok mağdur ettiği kitlenin başörtülü kadınlar olduğunu vurgularken muhafazakar erkekleri de eleştirdi. Başörtülü kadınların muhazakarların iş dünyasında da gözardı edildiğini söyleyen Böhürler "Muhafazakar erkekler 28 Şubat'ta bize başınızı açın, peruk takın, sahadan çekilin' dediler. Muhafakar bir iş adamı da sahibi olduğu hastanede hakettiği halde başörtülü diye kadın bir doktoru başhekim yapmıyor" dedi.

Böhürler, Başbakan Erdoğan'ın türban konusunda çok özel bir duyarlığa sahip olmasını karşın başörtülü kadınların alehyine olan hasassiyetleri esas aldığını söyledi.

ÇOK OKUNANLAR