MEDYA KÖŞESİ

Yeni Akit yazarı Ali Karahasanoğlu Gülriz Sururi'ye hak verdi

Yeni Akit yazarı Ali Karahasanoğlu, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden tiyatrocu Gülriz Sururi'nin cenaze töreni vasiyetiyle ilgili dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

Yeni Akit yazarı Ali Karahasanoğlu Gülriz Sururi'ye hak verdi

Tiyatro sanatçısı Gülriz Sururi'ni ölüm haberi vasiyeti üzerine defnedildikten sonra duyuruldu. Sanatçının “Cenaze töreni istemiyorum. Çünkü ben ‘cami avlusu kokteyl partisi’ istemiyorum. Bizim insanımızın tören kültürü yok. Ne yapıyorlar? ‘Ay saçın ne güzel olmuş.’ Yok efendim, ‘Üstündekini nereden aldın?’ Böyle şeyler olacağına tören yapılmasın.” şeklindeki vasiyeti yeni bir tatışma başlattı.

Sururi'nin cenaze töreniyle ilgili bu vasiyeti Yeni Akit yazarı Ali Karahasanoğlu'nun gündemindeydi. Dindar insanların onun cenazesine katılmayacağından yola çıkan Karahasanoğlu, bu sözlerin adresinin çağdaş yaşamcılar olduğunu savundu.

"Kadın hepsine küfretmiş, “Ya Rabbi şükür” diyorlar!" başlıklı bugünkü yazısında Karahasanoğlu,  "Kadın resmen, kendisinin cenaze törenine gelecek olanları, riyakarlıkla samimiyetsizlikle itham etmiş.." ifadelerine yer verdi.

"Aslına bakarsanız.. Hassasiyetlerimiz farklı ama.. Gülriz Sururi yanlış da dememiş.." diyen yazar, yazısının devamında şu ifadelere yer verdi:

BENİM DE ŞİKAYETÇİ OLDUĞUM BİR KONU
"Her ne kadar, dini bir vecibe de olan cenaze törenini iptal doğru olmasa da.. Cenaze törenine gelen insanların, mevtaya da saygısızlık, ibret alınması gereken “ölüm gerçeği”ne de saygısızlık içeren malayani hareketleri, benim de şikayetçi olduğum bir konu..

Cenaze töreninde olsun, insanlar biraz hüzünlenmeli.. “Sonumuz bu olacak” demeli.. “Bugün veya yarın.. Ama en sonunda, 2 metrelik kefen bezi ile bu dünyadan göç edeceğiz” muhasebesini yapmalı..

Hz. Peygamberin hadis-i şerifindeki; “Ölüm, en büyük nasihattir”ikazını, en azından cenaze töreni sırasında hayata geçirmeli..

Nasihati almalı..Hayatına aktarmalı.. Bunu yapmayanlar da.. “Cenaze töreninde boyumu göstereyim” diyenler de.. Cenaze töreni sırasında iş ilişkisi kurmak isteyenler..

Birilerinin gözüne girmek isteyenler.. Bu riyakarlığı, en azından bir cenaze töreninde tekrarlamamak için, gerekirse, cenazeye katılmamalı.. Ama, cenaze törenini külliyen iptal de, hem dinimize, hem örfümüze aykırı olsa gerek..

Gülriz Sururi’nin de, din veya örf derdi olmamalı ki.. Bir çırpıda, cenaze törenini iptal vasiyetini yapıvermiş.. Kendisi ile sevenleri arasındaki bir iş der geçeriz..

Ama.. Bu ölüm vesilesi ile hatırlatmamız gerekir.. Dünya, mayo giyene de kalmıyor.. Giymeyene de kalmıyor.. Mayoyu, bir tabu gibi gören, 80 küsur yaşına rağmen mayo ile fotoğraf çektirene de kalmıyor..

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar