MEDYA KÖŞESİ

Yaza yeni kitaplarla girin

Haziran'ın ilk haftası yeni kitaplarla geldi. Sayım Çınar Kültür Tarafı'nda yeni kitapları yazdı

Yaza yeni kitaplarla girin
SAYIM ÇINAR- KÜLTÜR TARAFI
sayimcinar@gmail.com

Haziran'ın ilk haftası yeni kitaplarla geldi. Zadie Smith'ten "Kamboçya Elçiliği", Emelie Schepp'in polisiyesi "Silinmeyen", usta aktör Al Pacino'nun biyografisi ve Demet Cengiz'in kaleme aldığı "Patronca" yeni çıkan kitaplar arasında.

Frankfurt Tiyatro Festivali için Frankfurt'taydım bu hafta. Orada Ayşen İnci, Tamer Levent gibi ustalarla söyleşiler yaptım, kültür ve sanatla birleşen yolları, kültürleri izledim, Avrupa'dan yükselen yaratıcılığa tanık oldum. Bu arada Tamer Levent'in "sanata evet, eğitime evet" vurgusu çok önemliydi. Kaliteli bir hayat gerçekten sanatla ve eğitimle gelecek, buna gönülden inanıyorum. Gelelim ülkemize, ülkemizin kültür gündemine.

PATRON ÇIPLAK'TAN SONRA ŞİMDİ DE PATRONCA...

İlk kitabı "Patron Çıplak" ile iş insanlarının DNA'sını çıkaran Demet Cengiz, "Yaşadığımız hızlı çağda pusulalarımız da hızlı, anlaşılır ve kompakt olsun istiyoruz. Ve hepsini çabucak istiyoruz. İlk kitabımın imza günü ve söyleşilerinde insanların bana en çok soruduğu soruları, iş liderlerine yönelttim" sözleriyle PATRONCA'nın nasıl ortaya çıktığını anlatıyor. Bülent Eczacıbaşı, Hamdi Akın, Leyla Alaton gibi isimlerden altın değerinde nasihatler içeren kitap, kendini doğru yönetmek isteyen herkes için!

DÜRÜST TARAFSIZ HABERE DEVAM!

"Zaytung Almanak 2014 – 2015" bu ay raflarda yerini alıyor. Dünyaya, hayata, ülkemize ironik bir pencereden bakan Zaytung ekibi, en seçme haberlerle bir kez daha okurlarla buluşuyor. Yine çok güleceğiz, yine çok kızacağız gibi görünüyor.

NEDİM GÜRSEL'E BÜYÜK ÖDÜL

Dünya Türk Forumu tarafından geçen yıldan bu yana verilen uluslararası "Kızıl Elma Kültür Ödülü- Red Apple Award"ın bu seneki sahibi yazar Nedim Gürsel oldu. TASAM'dan yapılan açıklamada Nedim Gürsel'in "kültür faaliyetleri ile Türk Dünyası'nın kültür alanındaki vizyonunu geliştirip uluslararası topluma mesajlarını taşıyan kültür elçisi" sıfatıyla bu ödüle lâyık görüldüğü belirtildi. Yapıtları başta Fransa olmak üzere yirmi beş ülkede yayımlanan Gürsel'in yurt dışında bugüne dek yayımlanmış yüz yirmi kitabı bulunuyor. Yazar, 2 Haziran'da yapılacak törende ödülünü alacak.

MİNYATÜR ROMANA NE DERSİNİZ

Everest Yayınları, "İnci Gibi Dişler" romanı ile yazarlığa adım atan ve geniş bir okur kitlesinin beğenisini kazanan Zadie Smith'in külliyatına "Kamboçya Elçiliği"ni de ekliyor. Çağdaş dünya edebiyatının en sevilen yazarlarından Zadie Smith'in muhteşem gözlemleriyle süslenen ve canlanan bir minyatür roman olan "Kamboçya Elçiliği", sıradan hayatların nasıl da boylarını aşan büyük ve sıra dışı sorular sormaya muktedir olduğunun sağlam bir kanıtı.

Genç bir kadının; Londra'nın kuzeybatısında bir evde hizmetli olarak çalışan ve kendisine ayırdığı nadir mahrem zaman aralıklarında, elçilik binasının önünden geçerek yakınlardaki havuza yüzmeye giden Fatou'nun hayatından kısa fakat etkileyici sahneler romanda yer alıyor.

ZODYAK KİTAP ATAKTA!

Türkiye, İsveçli polisiye yazarı Emelie Schepp'i çok sevdi. Genç yazar, ilk romanı "Silinmeyen" ile dünyayla birlikte ülkemizde de popüler olan İskandinav polisiyesinin başarılı bir örneğine imza attı. İsveç'te büyük ilgi gördükten sonra, İngiltere ve ABD dahil 28 ülkede daha yayımlanan ve çok satan listelerine giren kitabı Türkiye'deki okurlarla Zodyak Kitap buluşturdu.

Emelie Schepp "Silinmeyen"de, esrarengiz bir cinayetin izlerini sürerken korku dolu geçmişine doğru yolculuğa çıkan Jana Berzelius'un hikâyesini anlatıyor.

İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali'nin konukları arasında da yer alan İsveçli yazar, festival kapsamında Türkiye'ye gelerek bir dizi etkinliğe katıldı ve söyleşilerde yer aldı.

İTEF'in öne çıkan yazarlarından Schepp'in romanının Hollywood'da sinemaya uyarlanması da gündemde.

AL PACINO BİYOGRAFİSİ

Zodyak Kitap'tan geçtiğimiz aylarda yayımlanan ve ünlü aktör Al Pacino'nun Türkçe'deki ilk biyografisi olması özelliğiyle büyük ilgi toplayan "Al Pacino" da ikinci baskısına ulaştı. Kitapta, gazeteci-yazarLawrence Grobel'in Al Pacino ile otuz yılı aşkın bir zamandır, usta oyuncunun çocukluğundan Shakespeare tutkusuna kadar birçok farklı konuda gerçekleştirdiği samimi sohbetler yer alıyor. Kitapta Al Pacino'nun yazdığı önsöz de bulunuyor.

ÇOK OKUNANLAR