MEDYA KÖŞESİ

Yayıncılık dünyasında neler oluyor? Sayım Çınar yazdı

Sayım Çınar'ın Taraf'ta kaleme aldığı "Kültür Tarafı" yine dopdolu. Buyrun son haberlere, son gelişmelere…

Yayıncılık dünyasında neler oluyor? Sayım Çınar yazdı
GAZETECİLER.COM -
SAYIM ÇINAR
sayimcinar@superonline.com

Kültür gündeminde yine kitaplarla dolu bir ajandam var. Buyrun son haberlere, son gelişmelere…

Fuarlar, Fuarlar…

Bologna Çocuk Kitapları Fuarı nisan başında yapıldı, tüm dünyadan ajanslar, yayıncılar, yazarlar bir çatı altında buluşup ve kitaplarını, projelerini paylaştı. Bir yandan da İzmir Kitap Fuarı’nı yaşadık, imza günleri, söyleşiler ve kitap satışıyla dolu bir on gün geçirdik. Sektörün ayakta durması, yayıncıların okurlarıyla buluşması için fuarları çok önemli buluyorum, sayılarının da çoğalmasını diliyorum.

Ünlü Sporcudan Bir Kitap

İçinde Sen Olan Bir Kalp Mona Yayınları’ndan çıktı. Yazarı Fenerbahçe ve Türkiye Bayan Milli Voleybol Takımı oyuncusu Ezgi Dilik, profesyonel spor yaşamı ile tanınan bir genç kız; ancak, Türkiye onun bir yeteneğiyle daha tanışıyor. Sanata ve özellikle de edebiyata olan ilgisi küçük yaşlarda başlayan Dilik, aşk hakkında denemeler, şiir ve kısa öyküler yazarken gördüğü büyük ilginin sonunda bir kitap çalışmasına başlıyor ve ortaya duygu dolu bir kitap çıkıyor. Spor arenasından edebiyata geçiş yapan bu taze yazara başarılar diliyorum.

Türkiye’nin İlk Narkotik Polisiyesi!

Türkiye’nin ilk narkotik polisiyesi olan Naylon Fiyaka: Cürmümeşhut raflarda yerini aldı. Narkotik komiseri Yavuz Yaman ve ekibinin nefes kesen maceraları Sayfa6 Yayınları ile Naylon Fiyaka: Cürmümeşhut romanında olacak. Zafer Ercan’ın kaleme aldığı kitabı okurken İstanbul’un göbeğinde narkotik olayların sırlarını öğreniyor olacağız. Son dönem polisiyeleri arasında özel bir yerde duran Naylon Fiyaka raflarda.

April’den Cimri Cömert ve Dank!

April Yayıncılık Mayıs programını paylaştı geçenlerde. Heyecan verici iki yazardan iki yeni kitap geliyor. Şiirleriyle tanıdığımız Sinem Sal, bu kez bir öykü kitabıyla okurlara merhaba diyor, kitabın adı Dank. Avangart edebiyatın temsilcilerinden Melida Tüzünoğlu’nun yeni romanının adı ise Cimri Cömert. İki erkek arasında bir kadının hikayesini yine vurucu gözlemlerle, deneysel bir dille paylaşıyor Tüzünoğlu. Heyecanla her iki kitabı da bekliyorum.

Kader Mahkumu Kadınlar…

Ahmet Hakan bu ara Canan Tan’ın son romanını okumaktaymış, oldukça ilginç bir konusu var kitabın, kader mahkumu kadınların hayatlarıyla tanışıyor okur bu sefer. Her birinin ayrı bir hikâyesi var. İç burkan, hüzünlü; ama bir o kadar da heyecan verici ve çarpıcı… Parmaklıkların arkasında bilmediğimiz hayatları keşfetmek için Kelepçe keyifli ve bir o kadar da hüzünlü bir roman olarak raflarda yerini aldı.

ÇOK OKUNANLAR