MEDYA KÖŞESİ

Yavuz Donat'tan 28 Şubat iddiası

Yavuz Donat, 'Hayatın İçinden' de Necmettin Erbakan'ı anlattı: '28 Şubat'ta kıyamet kopacağını bizden öğrenmişti'

Yavuz Donat'tan 28 Şubat iddiası
GAZETECİLER.COM - 28 Şubat'ın yıldönümünde, Sabah Gazetesi yazarı Yavuz Donat, 'Hayatın İçinden' programında Ceren Akdağ Şahin'in konuğu oldu ve Necmettin Erbakan'ı anlattı.

28 Şubat sürecine nasıl gelindiğini anlatan Donat, Deniz Kuvvertleri komutanı Oramiral Güven Erkaya'nın kendisine "Darbenin eşiğinde oldukları" bilgisini nerede ve nasıl anlattığını açıkladı.

"Tevazu göstermeyeceğim. Türkiye 28 Şubat'ı benden öğrendi. Bir gün, bir pazar günü maça gittim. Gençlerbirliği-Altay maçıydı. Arka sıralarda kasketli mantolu biri bana el salladı 'Gelsene' dedi. Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Güven Erkaya'ydı. '28 Şubat'ta küçük kıyamet kopacak' dedi. 'Nasıl kopacak' dedim. Bana daha önceki MGK'larda yaşananları anlattı. Ve gerçekleşecek olan MGK'nın gündemini, kendi konuşmasını ve bu işin 'hükümetin dağılma noktasına' getireceğini ve Türkiye'nin neredeyse 'bir darbenin eşiğinde' olduğunu söyledi. Adını yazmamam kaydıyla 'yazabilirsin' dedi.

Gazeteyi aradım herkes heyecanlandı. 'Saat geç, ertesi gün yazayım' dedim. Gazetedekiler sızarsa diye endişelendi ama sızamazdı. MGK'da Orgenaral rütbesi anlattı sonuçta. Ertesi gün yazdım manşet oldu. Kızılca kıyamet koptu. O gün beni arayanlardan biri de sayın Başbakan Necmettin Erbakan'dı. 'Yavuz beyefendi kaynağınız sizi yanıltıyor olmasın, yazdıklarınız doğru mu?' dedi. Tabi hoca inanmak istemedi. Ama hoca 12 Eylül'de de böyleydi, kapısına asker dayandı ama Hoca'da yılmak yoktu. 'Daha önceki MGK'da yaşananları biliyorum ama yazmam şu an da suç' dedim.

28 Şubat'tan sonra o tutanakları yazdım bana yine anlatan Güven Amiral'di, hatta Mesut Yılmaz Başbakanken 'Bu yazılara devam edemezsin, suçtur' dedi. 'İşlem yapamıyoruz çünkü seninle beraber deniz kuvvetleri komutanına da işlem yapmam gerekir' dedi."

ÇOK OKUNANLAR