GÜNÜN MUHABİRİ

Yasemin Güneri

Habertürk

Yasemin Güneri
GAZETECİLER.COM - 2009 yılında sevgilisinin kafasını testere ile keserek öldüren ve cinayetten sonra 192 gün firar edip 18 yaşını doldurunca teslim olan Cem Garipoğlu Türkiye'nin en çok merak ettiği isimlerden birisi.


GAZETECİLER.COM DİYOR Kİ...

Habertürk gazetesi Cem Garipoğlu'nun işlediği hunharca cinayetin ardından yaptığı haberler ile en çok tartışılan gazetelerin başında geliyordu. "İşte O Kanlı Testere" başlıklı manşetiyle güvenlik kamerasından cinayet aletinin görüntüsünü okurları ile paylaşan Fatih Altatylı, bugün gerçekten ciddi habercilik örneği ile merak edilen sorulara yanıt aradı. Yasemin Güneri röportajı o testere fotoğrafını unutturacak bir haber başarısı.

Ancak cezaevindeki bir "katil" ile röportaj yaparken ona "yaşam öykünü yazalım" teklifi yapmayı biz anlamlandıramadık.

Hele bu teklifi o röportajın içinde kullanmak ne diyelim garibimize gitti.
Genç ve zengin bir çocuğun neden böyle hunharca bir cinayet işlediğini dahi toplum olarak henüz anlamış değiliz.  2025 yılında cezaevinden çıkacak olan Garipoğlu ile Ajans Haber Türk muhabiri Yasemin Güneri cezaevinde bir röportaj yaptı.

Bugün gazetesinin birinci sayfasındaki röportajda Güneri çarpıcı sorular ile merak ettiklerimize dair ilginç yanıtlar aldı.

Röportajı nasıl yaptığını da bakın nasıl anlattı:

"Cem Garipoğlu'nu röportaj yapmaya ikna edebilmek için savcılık izniyle Silivri Cezaevi'ne gittim. Kapalı görüşte, camla kaplı görüşme odasına Cem Garipoğlu, kot pantolon ve beyaz 'swetshirt' ile geldi. Saçlarını kazıttığı ve tıraş olduğunu görünce, kendisini geleceğe hazırlayan ve cezaevi koşullarına uyum sağlamış biri olarak değerlendirdim. Büyüdüğünü belirtme gereği duyarak "Artık 21 yaşımdayım" diyen Cem Garipoğlu, mimikleriyle ve konuşmasıyla dikkatli olmaya gayret etti. Mart 2009'da yaşadığı olayı sorduğum her soruyu "Avukatımın onayı olmadan konuşamam" diyerek yanıtlamaktan kaçındı."

Habertürk ekranlarında çarpıcı röportajlara imza atan Güneri Garipoğlu ile yaptığı röportaj ile günün muhabiri olmaya hak kazandı.
ÇOK OKUNANLAR