MEDYA KÖŞESİ

Yandaş ve muhalif ekonomistler kapıştı!

"Yandaş" ve "muhalif" ekonomistlerin CNN Türk ekranlarında birbirine girdikleri polemik ilginç diyaloglara sahne oldu...

Yandaş ve muhalif ekonomistler kapıştı!
GAZETECİLER.COM
Türkiye ekonomisinin 2011'de yüzde 8,5 büyümesi CNN Türk ekranlarında ilginç bir polemiğe konu oldu. CNN Türk'te konuşan Sabah yazarı Süleyman Yaşar ve Cumhuriyet yazarı Mustafa Sönmez Türk ekonomisini tartıştı. "Yandaş" ve "muhalif" ekonomistlerin birbirine girdikleri polemik ilginç diyaloglara sahne oldu.

Mustafa Sönmez, büyüme rakamının yüksek olmasına karşın ekonominin temellerinde ciddi sorunlar olduğunu vurgulayarak cari açığa dikkat çekti. Sıcak paraya dayalı ve dış kaynaklardan beslenen çok kırılgan bir ekonimik model kurulduğunu belirten Sönmez uluslarlaraı otoritelerin bu nedenle Türk ekonomisindeki büyümeye karşın şüpheyle yaklaştıklarını söyledi. Hükümetin ekonomi modelinin sürdürülebilir olmadığını kaydeden Sönmez ihracatın zayıflığına dikkat çekti.

Süleyman Yaşar ise ekonomide takdir edilmesi gereken bir başarı sağlandığını belirterek cari açık sorununu çok önemli olmadığını söyledi. Uluslararası otoritelerin kendi çıkarları için Türk ekonomisinin hakkını vermediklerini iddia etti. Hükümetin ekonomi politikalarına övgüler yağdıran Yaşar, Sönmez'in eleştirilerine yanıt verince canlı yayında gergin bir tartışma yaşandı.


ÇOK OKUNANLAR