MEDYA KÖŞESİ

Yandaş ve Kindaş Medya kardeşliği mi?

Hepimiz biliyoruz ki Yandaş Medya “Siyah” derse “Beyaz” demek mecburen Kindaş Medyaya kalıyo

Yandaş ve Kindaş Medya kardeşliği mi?

GAZETECİLER.COM

Hepimiz biliyoruz ki Yandaş Medya bir konuda “Siyah” derse, “Beyaz” demek mecburen Kindaş Medyaya kalıyor…
Ya da tersi...
Böyle bir inatlaşma ortamında Yandaş (Yenişafak) bir gazetede, Kindaş (Doğan Gurubu) medyası ile “ekonomiye eleştiri kardeşliği” yap…
Kim bunu yapan?...
Söyleyelim: İbrahim Kahveci…
Bakın nasıl yapıyor bu kardeşliği…

 

Başbakan önceki gün MÜSİAD 19. Genel Kurulu'nda ekonomi medyasına çatarak "büyüme rakamları ile ilgili yorumların bazı gazetelerde hükümet aleyhtarı kampanyaya dönüştüğünü" söyledi.

Bu konu benim de içinde yer aldığım bir sektörü ilgilendiriyor. Konuya taraf olarak fikrimi açıklayacağım:

Başbakan bu şikâyette ne kadar haklı? Bence önce bu noktaya bakmamız gerekiyor. Tıpkı önce kendi evinin bahçesini temizlemek gibi bir durum söz konusu da ondan.

Temmuz 2008'de Başbakan "Ne krizi, üç aylık otomobil satışlarına bakın" diyordu ki o dönemin Maliye Bakanı da "Kriz miriz yok kardeşim" diye eklemişti. Oysa küresel kriz finansal olarak çoktan başlamış, borsalar birer birer çöküyordu. Reel kriz ise ha geldi ha geliyor, kapımıza dayanmıştı.

Hadi 2008'i geçelim ve 2009 yılına bakalım. Merkez Bankası Lehman batmış, her taraf çöküyorken 2009 yılı dış açığını (cari açık) 50 milyar dolar olarak hedefliyordu. Hükümetin bütçesi bile 10 milyar lira açık hedefi ile yürürlüğe girmişti.

Kriz tüm şiddeti ile sürerken Mart ayına kadar Türk ekonomi dünyasına "hiç paket açıklamamış ülke" olarak övünüp duruyorduk. Ki birden küçülme yüzde 14'leri aşarken, sanayi sektörünün daralması yüzde 25'lere dayanmıştı.

Anlatmaya çalıştığım nokta kısaca şu:

 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar