MEDYA KÖŞESİ

Yandaş medyanın hala bir ders çıkarma niyeti yok

Serdar Turgut, "Seçim sonuçlarının gelmeye başladığı gece yandaş medyada hayli zor anlar yaşandığını tahmin ediyorum."

Yandaş medyanın hala bir ders çıkarma niyeti yok

Akşam yazarı Serdar Turgut seçim gecesi  yandaş medyanın "ne yazsak da hükümeti kızdırmasak?" diye nasıl paniklediğini yazdı. Başbakanları dahil "ders çıkartacağız" dedi ama yandaş medya da hiç böyle bir niyet yoktu.. En azından Serdar Tugut'a göre böyle...

Turgut'un bugünkü yazısından en çok nasibini alan gazete ise Sabah gazetesi oldu. "Bence henüz partinin resmi yayın organı haline getirilemeyen Sabah gazetesinin işi en zordu o gece." diyor Serdar Tugut ve  Sabah'ın attığı 'KRİZİN ETKİSİ' manşeti için de "Eğer öyle olsaydı Bursa'da seçimi AKP'nin kazanmasına imkân var mıydı?.." sorusunu yöneltiyor... 

(...) Seçim günü gazetenin ayağı altındaki zemin kayıyor gibi oldu... Gazetenin en iyi yazarının da sık sık Atatürk ve Atatürkçüler ile alay etmesiyle 'Beyaz Türkler' ile arası mayhoşlaşmış gazete, seçimdeki tepkiyi gördüğü zaman, bunu iktidarı kızdırmadan nasıl sunacağına pek kolay karar verebilmiş gibi gözükmüyordu. Ertesi gün piyasaya verilen gazetenin birinci sayfasının görünümüyle onlar, damardan yandaş olan, AKP'nin resmi gazetesi şeklinde çalışan gazeteler gibi olamayacaklarına göre, gazetecilik yapıyoruz görünümünü bir şekilde hâlâ daha vermek zorundalar.

Başbakanlarının bile 'Dersimizi alırız' dediği seçim sonucunu ertesi gün sadece ekonomik krizin etkisine bağladılar. 'KRİZİN ETKİSİ' manşetiyle yorumladılar sonuçları.

Açıkça söylemeliyim; kendilerini rezil etmeden, hükümetlerini kızdırmadan yapabileceklerinin de en iyisi buydu. Ama maalesef yeterli değil ve ayrıca saçma da bu yapılan.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar