ALKIŞ

Yalçın Akdoğan

Yalçın Akdoğan, köşesinde açık ve net bir şekilde hükümetin ve Başbakan Erdoğan'ın isminin kimse tarafından kullanılmaması gerektiğinin altını çizdi

Yalçın Akdoğan
GAZETECİLER.COM - Son günlerde "Türk medyasında sansür var mı yok mu" tartışması yapılmaz oldu. Herkes sansürün var olduğundan emin... Özellikle İmralı Zabıtları haberi sonrasında yaşananlar, Başbakan Erdoğan'ın o haber ile ilgili tepkisi, Milliyet patronajının haberi yayınlayan Genel Yayın Yönetmeni'ne ve gazetedeki yazarlara yönelik çıkışı, Hürriyet'te durumu eleştiren yazıların, tıpkı Milliyet'te olduğu gibi sansürlenmesi... Bunların hepsi hükümetin hanesine eksi puan olarak yazılıyor...

Başbakan'a en yakın isim ise, bugün Star gazetesindeki köşesinden o eksi puanları artıya çevirmek için yapılabilecek en doğru davranışı sergiledi. Yalçın Akdoğan, köşesinde açık ve net bir şekilde hükümetin ve Başbakan Erdoğan'ın isminin kimse tarafından kullanılmaması gerektiğinin altını çizdi:

"...Tekraren söylemek gerekirse, medya ile iktidar elbette belli bir ilişki ve iletişim içinde olacaktır. Yayın yönetmenleri de gazetecilik açısından bunun gerekliliğini iyi bilirler. Ancak bunu bir baskı, kontrol, müdahale ilişkisi gibi yansıtmak ve hükümet üzerinde farklı imajlar üretmeye çalışmak hiç ahlaki değildir.

Söylediğim gibi Başbakan Erdoğan doğru bulmadığı hususları çıkar dobra dobra söyler, kendisini savunur, gerekirse hukuki yollara başvurur. Bunun ötesinde kimse kendi tasarruflarına hükümeti alet etmesin, ürettikleri tezviratlara bizim isimlerimizi karıştırmasın."

Akdoğan'ın bu sözleri alkışı hakediyor. Baskıya, sansüre yol açan gerçek isimleri de bir bir gözler önüne seriyor...

ÇOK OKUNANLAR