MEDYA KÖŞESİ

Ya o son dakika haberi doğru olsaydı!

Kanal D ana haberdeki son dakika skandalında tek sorun haberin yanlış çıkması mı? Peki ya doğru olsaydı bir sorun yok diyebilirmiydik?

Ya o son dakika haberi doğru olsaydı!
GAZETECİLER.COM
Kanal D ana haberde yaşanan son dakika rezaletine Sabah yazarı Yüksel Aytuğ'dan da tepki geldi. Aytuğ, reyting rekabetinin bel altına indiğini hatırlatırken ilginç bir noktaya da değiniyor.

Peki ya Kanal D muhabiri Özay Erad'ın verdiği 'son dakika' haberi yanlış değil de doğru çıksaydı haberde bir sorun diyebilecekmiydik? Aytuğ bu soruya çarpıcı veriyor:

"Neyse ki daha sonra Berat sağ salim bulundu ve canlı yayında şoka uğrayıp sinir krizi geçiren anne bu acının ardından büyük bir mutluluk yaşadı... Peki ya annenin ya da aile fertlerinden birinin kalbi, o acı habere dayanmasaydı? Tamam, ortada kötü niyet yok. Ama bir anneye canlı yayında, kameralar önünde evladının öldüğü haberini verme hakkını ve yetkisini size kim verdi? Orada psikolog, doktor var mı? Böyle bir riski nasıl alırsınız? Bu muhabirler, editörler böyle konularda hiç mi eğitim almazlar? Peki ya canlı yayında bir annenin yıkılışını milyonlara izlettireceksiniz de ne olacak? Kahrolsun böyle rekabet. Yerin dibine batsın böyle habercilik. Olmaz olsun böyle acemilik... Umarım bu acı tecrübe, başta Kanal D Haber Merkezi olmak üzere tüm haberci dostların kulağına küpe olur..."

Yazının tamamı için
ÇOK OKUNANLAR