MEDYA KÖŞESİ

WSJ: The Economist aslında AKP'ye destek verdi!

WSJ, The Economist dergisinin analizini aslında AKP’ye bir ‘nimet’ ve son dakika desteği olarak değerlendirdi.

WSJ: The Economist aslında AKP'ye destek verdi!
Genel Seçimlerde CHP’ye oy vermeye çağıran The Economist dergisinin haberini yorumlayan, Wall Street Journal gazetesi ‘’Aslında bu AKP’ye bir ‘nimet’, son dakika destek olarak değerlendirdi.

Wall Street Journal, ABD’nin çok satan gazetesi Wall Street Journal, The Economist’in başyazısında Türkiye’de “siyasi kızgınlık” yarattığını belirtirken “12 Haziran seçimine birkaç gün kala, AKP’ye beklenmeyen bir yerden The Economist dergisinden son dakikada destek geldi” dedi.

The Economist’in son sayısında CHP’ye oy verilmesini tavsiye ettiğini, oysa CHP’nin seçim kazanma umudunun bulunmadığını belirten gazete, derginin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlık sistemini getirmek üzere anayasayı değiştirmek istediği, ancak basın özgürlüğünün giderek tehdit altında olduğu Türkiye’de en iyisinin Erdoğan’ın hedeflediği büyük zafer elde etmemesi olacağını yazdığına dikkat çekti.

Haberde şu ifadeler yer aldı: “Hükümetin tepkisi, uluslararası medyanın Yahudi komplosunun aracı olduğu yönündeki eski kuşaklardan gelen bazı inançları ortaya koydu. Ancak, ne kadar sorumsuzca gibi gelirse, bu iddialar, yabancıların manipülasyonu veya müdahalesi imasına çok hassas olan bir ülkede yankı buluyor.”

Gazetenin köşe yazarlarının The Economist’in tavsiyesinin CHP’ye zarar vereceğini belirterek, aslında AKP’ye “beklenmeyen nimet” oluşturduğuna dikkat çekti.