MEDYA KÖŞESİ

Wall Street Journal Erdoğan'ı neden öptü?

Radikal genel yayın yönetmeni Eyüp Can soruyor: "ne oldu da şimdiye kadar Türk dış politikasına 'çok eleştirel' ve 'çok önyargılı' bakan Batılı gazeteler birden övgü düzmeye başladı?"

Wall Street Journal Erdoğan'ı neden öptü?
GAZETECİLER.COM - "Amerika'nın en etkili gazetelerinden Wall Street Journal (WSJ) önceki gün Başbakan Tayyip Erdoğan'ın bölgede 'siyasi bir rock yıldızına' dönüştüğünü yazdı. (...) Eskiler böyle bir haberle karşılaşınca 'bayram değil seyran değil eniştem beni niye öptü!' derlerdi."

Bu satırlar Radikal genel yayın yönetmeni Eyüp Can'a ait. Radikal'deki köşesinde Wall Street Journal'de çıkan yazının kısa bir özetini veren Eyüp Can şunları yazdı:

"Erdoğan'ın İsrail'e karşı sert tutum almasının ardından Türkiye Ortadoğu'da İran'ın nükleer programından Lübnan'da hükümet krizine birçok zor diplomatik meselede 'anahtar oyuncu' olarak öne çıktı. Analistlere göre Türkiye bölgede Sünniler, Şiiler, Hizbullah ve Washington'la kolaylıkla konuşabilen tek ülke... Erdoğan siyasi bir rock yıldızı. Davutoğlu Ortadoğu'daki krizlerde arabuluculuk kapsamında adeta bir demirbaş haline geldi."
***
Eskiler böyle bir haberle karşılaşınca 'bayram değil seyran değil eniştem beni niye öptü!' derlerdi.

Hele de öpen düne kadar 'Türkiye'nin ekseni kaydı' minvalli yazıların mebzul miktarda yayımlandığı WSJ ise...

Eyüp Can'ın "Peki ne oldu da şimdiye kadar Türk dış politikasına 'çok eleştirel' hatta kimi zaman 'çok önyargılı' bakan Batılı gazeteler birdenbire övgüler düzmeye başladı?" sorusuna verdiği yanıtını gazetedeki okuyabilirsiniz.
ÇOK OKUNANLAR