GÜNÜN MUHABİRİ

Volkan Yanardağ

Akşam

Volkan Yanardağ

GAZETECİLER.COM - Maliye Bakanı Şimşek, önceki yıllarda araç satın alan MİT'in artık kiralık araçlara yöneldiğini açıkladı. Akşam gazetesinden Volkan Yanardağ'ın haberine göre MİT, 3 ayda 100 araç kiraladı.

 

"Milli İstihbarat Teşkilatı'nda kiralık dönem..." başlıklı habere göre İmralı ile yürütülen süreçte etkin rol üstlenen MİT, kiralık araca geçti. MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi. Akçay önergesinde, son 5 yıl içerisinde her yıl için ayrı ayrı olmak üzere Başbakanlık, MİT, MGK için kaç taşıt alımı gerçekleştirildiğini, kaç araç kiralandığını ve bunlara ne kadar ödeme yapıldığını sordu. AKÇAY ayrıca, "Son 5 yıl içerisinde sayın başbakanın kullanımına sunulmak üzere satın alınan veya kiralanan herhangi bir ulaşım aracı var mıdır, varsa bu araçlar nelerdir" sorusunu da yöneltti.

Akşam gazetesi Ankara Büro'dan Volkan Yanardağ, gündemde açılım ve akil adamlar arasından sıyrılan bu özel haberiyle günün muhabiri oldu.

ÇOK OKUNANLAR