MEDYA KÖŞESİ

Ve Taha Kıvanç sahalara döndü!..

“Taha Kıvanç da nereden çıktı?” diye sorabilecek Habertürk okurları, daha girişte aydınlatılmayı hak ediyor" dedi günün bombasını patlattı

Ve Taha Kıvanç sahalara döndü!..
GAZETECİLER.COM - Yaklaşık 3 yıl köşe yazarlığı yaptığı Star gazetesinden ayrılan Fehmi Koru, geçen sene Temmuz ayında  Habertürk'e transfer olmuştu.

Koru, Habertürk'teki yazılarına başlamış ancak müstear ismi ile yazdığı Taha Kıvanç yaklaşık 5 aydır ortaya çıkmamıştır.

Bugün Taha Kıvanç da Habertürk'te arzı endam etti.

TAHA KIVANÇ DA NEREDEN ÇIKTI?

“TAHA Kıvanç da nereden çıktı?” diye sorabilecek Habertürk okurları, daha girişte aydınlatılmayı hak ediyor."  diyerek okurlarına merhaba diyen yazar, kendisini de şöyle anlattı:

"Yaklaşık 30 yıldır Fehmi Koru beni yanında taşır; o nereye giderse orada ben de sütun açarım.

Pek çok okur, “Taha Kıvanç’ı daha fazla beğeniyoruz” diye takıldığı halde varlığımdan hiç yüksünmediği gibi kıskanmadı da... Bu son taşınmasında, Habertürk’te yazmaya başlaması üzerinden aylar geçtiği halde, bana kendimi gösterme fırsatı tanımaması, yılların birikimi buruk hislerinin dışa vurumu sayılabilir.

Neyse. Artık ben de buradayım. Merhaba.

SENARİST EKREM DUMANLI, YÖNETMEN SİNAN ÇETİN, FİLM: ERDOĞAN 

Taha Kıvanç ardından yeni köşesindeki ilk yazısında müthiş bir de bomba patlattı. Zaman gazetesi genel yayın müdürü Ekrem Dumanlı'nın senaryosunu yazdığı, Sinan Çetin'in yönetmenliğini üstlendiği Recep Tayyip Erdoğan filminin ayrıntılarını köşesine taşıyan Taha Kıvanç şunları yazdı:

"... Adını sizlerden saklayacak değilim. Ekrem Dumanlı’dan söz ediyorum.

DenemeGeçenlerde tepeye yakın bir kaynağım, dereden tepeden konuşurken, birdenbire, “Biliyor musun, 17-25 Aralık (2013) operasyonlarından kısa bir süre önce Ekrem Dumanlı, senaryosunu yazma görevini üstlendiği, Sinan Çetin’in yöneteceği Tayyip Erdoğan filmi için benimle görüşmüştü” deyiverdi.

Film, Tayyip Bey’in siyasi başarılarıyla dolu yıllarını beyazperdeye yansıtacakmış...

Ekrem Dumanlı? Tayyip Erdoğan’ın başarılarını sergileyecek filmin senaryosunu yazacakmış ha?

Önce inanmadım, ancak senaryoya malzeme sağlaması muhtemel iki ismin ağzını yoklayınca birinin daha projeden haberdar olduğunu keşfettim. İki kaynağım da, “Sizinle ne zaman görüştü?” soruma, “İki yıl kadar önce” cevabını verdiler.

KAVANOZ DİPLİ DÜNYA

Zaman Gazetesi Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, edebiyat dünyasına yakındır. Öykücüdür. Tiyatro eserleri vardır. Son görüşmelerimizden birinde, tarihçi Yılmaz Öztuna’nın “Bir Darbenin Anatomisi” kitabında işlediği, tarihimizin ilk askeri darbesi olan Sultan Aziz’in devrilmesi olayını konu alan bir tiyatro eseri üzerinde çalıştığını söylemişti bana.

Devlet Tiyatroları veya İstanbul Şehir Tiyatroları tarafından sahneleneceğini umuyordu.

İşe bakın ki, Tayyip Erdoğan filminin senaryosunu yazmaya hazırlanan, bir darbeyi piyese dönüştürme çabasının sahibi Ekrem Dumanlı’nın kendisi, şimdilerde Tayyip Erdoğan’a karşı darbe girişimine katkıda bulunmayla suçlanıyor.

Kavanoz dipli dünya gerçekten...

ÇOK OKUNANLAR