MEDYA KÖŞESİ

Vatan yazarı ne icad edilsin istiyor?

Vatan gazetesi yazarı Can Ataklı, bugün köşesinden ilginç bir talep dile getirdi. İşte teknolojik talebini siyasi yazılarındaki keskinliğininden sıyrılarak kaleme aldığı o yazı...

Vatan yazarı ne icad edilsin istiyor?
GAZETECİLER.COM - Vatan gazetesi yazarı Can Ataklı, bugün köşesinden ilginç bir talep dile getirdi. İşte teknolojik talebini siyasi yazılarındaki keskinliğininden sıyrılarak kaleme aldığı o yazı...

İcatçı kardeşlerden rica

"Teknoloji ve yeni buluşlar dur durak bilmiyor. Açıkçası piyasaya sürülen yeniliklere yetişmek olanaksız. Ayrıca bu kadar yeniliğin üst üste gelmesi ceplerimizi de yakıyor.

Örneğin bir telefon alıyorsunuz, marifetlerini arkadaşlarınıza gururla gösterirken bir bakıyorsunuz ki onun da bir üst modeli çıkmış.

İcatçı ve buluşçu kardeşlerimiz maşallah çok iyi çalışıyorlar.

Ama benim bir şikâyetim var ve icatçı buluşçu kardeşlerin buna da bir çare bulmasını özellikle rica ediyorum.

Dizüstü bilgisayarlar küçüldükçe küçüldü ve hafifledi. Benim de böyle küçük bir bilgisayarım var, üstelik klavyesi de neredeyse normal bilgisayarlar kadar büyük. Yani yazı yazması çok kolay. Böyle olunca arabada giderken bile yazı yazabiliyor ve yazımı gönderebiliyorum.

Gerçi hepiniz biliyorsunuz ama, bu küçücük bilgisayarların şarj aletleri ve kabloları çok büyük. Hatta benim bilgisayarın şarj aleti ve kabloları bilgisayarımdan fazla yer tutuyor.

Güya elimde zarf gibi taşıdığım bilgisayar var, peki şarjını nerede saklayacağım.

Ricam anlaşıldı değil mi? Şu şarj aletlerini de küçültün ne olur, telefonlarınki kadar olamaz mı örneğin?"

Can Ataklı'nın köşesinin tamamını okuyabilirsiniz.

ÇOK OKUNANLAR