MEDYA KÖŞESİ

Vatan yazarı meme kanseri ameliyatı oldu

"Bu yazıyı sol memede ve koltuk altımda yara bantlarıyla hastane yatağımda yazıyorum..."

Vatan yazarı meme kanseri ameliyatı oldu
GAZETECİLER.COM - 'Bu yazıyı sol memede ve koltuk altımda yara bantlarıyla hastane yatağımda yazıyorum...'

Vatan gazetesi yazarları Mutlu Tönbekici, meme kanseri şüphesiyle operasyon geçirdi. Tönbekici bugünkü köşesinde operasyonu işte bu cümlelerle yazdı.

"Bu yazıyı sol memede ve koltuk altımda yara bantlarıyla hastane yatağımda yazıyorum...

Diyeceğim ama o bile değil! Herkes Deniz Uğur'la an be an ilgilenirken, ben ünsüz bir köşe yazarı olarak teşhis edildim, ameliyat oldum, taburcu oldum, şimdi "hasta" taklidi yapıp misafir ağırlıyorum iyi mi!?

Hey allahım!

(...) Beni otoyol manzaraları odama yerleştirdiler, malum anestezi sorularını sordular, kan aldılar, dünya kadar kağıt imzalattılar.. Bu kadar da değil! Nükleer tıp bölümüne mavi su zımbırtısı için giderken tekerlekli sandalyeye oturttular ki en eğlendiğim bölüm buydu. İki de bir hemşire hanımdan kaçıp kendim sürdüm sandalyeyi. Asansörde kendi etrafında spin atma numaraları, yakışıklı doktorlara güya yanlışlıkla çarpmalar falan... (Ve fakat yine ve yine bir doktorun ilgisini çekmeyi başaramadım...)

Demek istediğim ben ameliyata pek bir neşeyle girdim... Ameliyat kapısından refakatçilerime hastanenin kafesinde milföy yemelerini bile önerdim falan..(Bir hastaneyi milföyüyle öveceğimi de hiç tahmin etmezdim..)

***

Derken yemyeşil kırlarda, çok güzel bir ineğe doğru (nedendir bilinmez) neş'eyle koştururken ben... Uyandırdılar. (Narkoz kafası da ne güzel bir şeymiş... Bıraksalardı kim bilir daha neler görüyor olacaktım..)

Ameliyat bir saat sürmüş.

"İyi misiniz..?" "İyiyim.." "Ameliyat çok iyi geçti.." "Aman ne güzel.." "Hadi yukarı çıkalım" "Hadi çıkalım.." "Bu kaç?" "Yüz on sekiz" "Heh höh.."

Ama bi dakaaa... Koltuk altımda da iki yara bandı var...

"Ne bu?"

"Onu doktor bey size açıklayacak.."

 

Tönbekici'nin yazısının tamamını okuyabilirsiniz.


ÇOK OKUNANLAR