MEDYA KÖŞESİ

'Vadi' için nerede kalmıştık diyecekler mi?

Doğan grubu önce eleştirdiği Kurtlar Vadisi Star'da yayınlandıkça 'En Büyük Kurtlar' politikası başlamıştı. Peki şimdi ne mi olacak?

'Vadi' için nerede kalmıştık diyecekler mi?
"Düşüncenin parasal bedeli varsa, değeri yoktur." diyen Akşam yazarı Burhan Ayeri, "Kurtlar Vadisi" dizisinin sürekli kanal değiştirmesini değerlendirdiği yazısında Doğan grubu kanallarının tavrını değerlendirdi. 

"Kurtlar Vadisi'nin durumu da farksız. Bir ara o kadar havalandılar ki 'Diziyi açık arttırmaya çıkardılar'. Son yıllarda ise, amaçları 'Kar hanesi'nde tutunabilmek. Senaryo grubunun 'Gizli rotası'nın Ergenekon'la örtüşme iddialarınaysa henüz katılmıyoruz. Eğer doğruluk payı varsa, iktidardakiler tarafından 'Yürü ya kulum'la ödüllendirilecekleri kesin. Bu tezi öne sürenlerin gerekçesi hayli çarpıcı; 'En yüksek ratingli yandaş kanalda, atv'de başlıyorlar'.

Merak ettiğimiz diğer konu, Doğan Grubu'nun bundan sonraki tavrı. Vadi, Show TV'deyken 'Vurun Kahpeye' politikasını uyguladılar. Hatta, 'RTÜK uyuyor mu? Gençler zehirleniyor' deyip, tüm soygun ve cinayetleri Kurtlar Vadisi'nin kötü etkisine bağladılar.

Dizi, Star'da yayınlandıkça 'En Büyük Kurtlar' politikası başladı. Şimdi ne mi olacak? 'Nerde kalmıştık' diyecekler. Havalarını alacakları kesin. Transfer olunan ekran 'Tepeden koruma altında'. Artık senaryo grubuna yeni isimler alınacağını görüyoruz. İddianamelerle birlikte, bölümler de kaleme alınacak!"

Burhan Ayeri'nin yazısının tamamını okuyabilirsiniz.

Yorumlar