MEDYA KÖŞESİ

Umur Talu'dan şantajcı medya örnekleri

Ece Üner'in modere ettiği Akşam Raporu'na konuk olan Umur Talu gündemdeki medya odaklı tartışmaları yorumladı.

Umur Talu'dan şantajcı medya örnekleri
GAZETECİLER.COM
Can Ataklı'nın iddialarıyla başlayan medya ve 28 Şubat tartışması Habertürk ekranlarında da gündeme geldi. Ece Üner'in modere ettiği Akşam Raporu'na konuk olan Umur Talu medya odaklı tartışmaları yorumladı.

Ertuğrul Özkök ve Zafer Mutlu'nun başka türlü bir gazetecilik yaptığını kaydeden Umur Talu, Can Ataklı'nın iddialarına benzer bir çok olayın yaşandığını söyledi. Bahattin Yücel olayını bilmediğini söyleyen Talu başka isimlere dikkat çekti. Eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, eski bakanlar Uluç Gürkan ve Yaşar Okuyan gibi isimlere de medya üzerinden şantaj ve baskı yapıldığını kaydeden Talu sert eleştiriler yaptı.

BU BİR ALIŞKANLIK BİR TIYNET

"Bunun benzer o kadar çok olay var ki. İnsanlar hepsini unuttu herhalde. Hep böyle yeni baştan keşfediliyor. Burada gerçekler hep unutuluyor. Bir çok insan hakkında kartel medyası tonlarca haber yapmıştır. 28 Şubat öncesi ve sonrası... Bu bir alışkanlık bir tıynet. Siz gazeteciliği bir silah olarak kullanmak için kullandığınızda bu silah bir şekilde patlayacak tabi. Hayatın garipliği işte bir çamuş yarattığınızda gün gelir sizin de ayağınıza bu çamuş bulaşır. Aradan kaç yıl geçti hala o çamur izlerini konuşuyoruz.

ERDAL İNÖNÜ, A. NECDET SEZER, YAŞAR OKUYAN... MEDYA ONLARA DA BİNDİRDİ

Sadece Bahattin Yücel'e mi yapıldı bunlar? Ben size bazı isimler sayayım desinler ki"bana hiç yapılmadı"... Erdal İnönü, Ahmet Necdet Sezer, Uluç Gürkan, Yaşar Okuyan... Bu insanları değişik dönemlerde manüplatif haberlerle bindirildi. 'Ben bana gelen belgeyi yayınlarım' diyorlar ama ne belgeler geldi de yayınlanmadı. Buraya çağırın muhabirleri de anlatsınlar. Ne haberler yayınlanmamıştır."

ÇOK OKUNANLAR