MEDYA KÖŞESİ

Umur Talu'dan Fehmi Koru'ya yanıt geldi...

Umur Talu, "Savaşan medya, nöbetçi şahinler!" yazısını eleştiren Fehmi Koru'ya yanıt verdi...

Umur Talu'dan Fehmi Koru'ya yanıt geldi...
GAZETECİLER.COM
Umur Talu, muhafazakar medyaya yönelttiği "savaş yanlısı şahin medya" eleştirisina Fehmi Koru'dan gelen yazıya yanıt verdi.

Habertürk yazarı, Suriye krizinde eski merkez medyanın misyonunu muhafazakar gazetelerin üstlendiğini yazmış, Koru ise "muhafazakar gazeteler savaş yanlısı değil" diyerek yanıt vermişti. Fehmi Koru'nun kendi şahsı adına haklı olduğunu yazan Umur Talu "Fehmi Koru, koruyu korurken haklı da... Ormana bakarken kimi ağacı, kimi ağacı sayarken ormanı görmemekten mustarip." dedi.

Muhafız!

Fehmi Koru kendi namına (haklı) alınmış...

Ben "Irak işgalindeki merkez medya histerisinin yerini muhafazakâr şahinlik aldı" diye yazınca.

Haklı, çünkü o gün de bugün de aynı ilkelerle savaşa, işgale karşı muhafazakârlar da var; o gün de bugün de aynı tavrı alan "gayrimuhafazakârlar" gibi.

O gün de bugün de, ABD, İsrail ve neo-muhafazakâr histeri içinde olan aynı tipler de mevcut.

Lakin haksızlığı şu: Bu kez, iktidar tezkere döneminin acemi ama halkın safından henüz gelmiş iktidarı değil; 10 yıldır burada.

Suriye'yi kankamız yapan da o, kanlımız yapan da.

NATO'ya koşan, askeri müdahale peşine düşebilen de o. Muhafazakârlar içinde hatırı sayılır birilerinde de, "Suriye'ye dalalım" sevdası, deyin ki Sevda Tepesi oluşmuş durumda.

Fehmi Koru, koruyu korurken haklı da...

Ormana bakarken kimi ağacı, kimi ağacı sayarken ormanı görmemekten mustarip.

Yoksa bilirim, o da savaş ve işgal karşıtı bir muhafazakâr. Ama böyle "karşıt" durumlar bazen iktidar muhalifi olmayı da gerektirebilir!

Muhafazakârlık başka, muhafızlık başka derken kastettiğim bu.
ÇOK OKUNANLAR