MEDYA KÖŞESİ

Umur Talu'dan Abdülkadir Selvi'ye cemaat taşı!

Abdülkadir Selvi'nin cemaate yönelttiği "2004'den önce kaç valiniz, bakanınız, vekiliniz vardı şimdi kaç tane var?" sorusuna Umur Talu'dan çarpıcı bir yorum geldi...

Umur Talu'dan Abdülkadir Selvi'ye cemaat taşı!
GAZETECİLER.COM
AKP cemaat çatışmasının en çarpıcı ifşaatlarından birine imza atan Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi, Gülen Hareketi'ne seslenmiş ve "2004'den önce kaç bakanınız, valiniz, vekiliniz vardı şimdi kaç tane var?" diye sormuştu. Selvi'nin sorusunu köşesinde yorumlayan Habertürk gazetesi yazarı Umur Talu "Böyle sorgulayıcı, soruşturmacı gazetecilik hakikaten ilginç!" diyerek Yeni Şafak yazarını tiye aldı.

İşte Talu'nun yazısındaki ilgili bölüm:

Kaç şeyiniz vardı, kaç oldu?
İKTİDAR-Cemaat gerilimi belki sakinleşir ama geriye epey tortu, miras ve vesika kaldı.
Biri de, bir vakit gazeteciliğini önemsediğimiz bir meslektaşın, iktidar safında kendini tutamayıp sıraladığı, "2004'ten önce kaç valiniz vardı, kaç oldu? Kaç milletvekiliniz, bakanınız, kaç üniversiteniz vardı? Ticaret hacminiz neydi, ne oldu?" diye yazıp sorması! Böyle sorgulayıcı, soruşturmacı gazetecilik hakikaten ilginç! Kamu görevlerinin böyle kotayla, hediyeyle, takasla, ticaretle, minnetle yahut nefretle verilip alınması ayrıca tam devlet ciddiyeti.
Fakat yöntem güzel. Sıradan insanlara, işçiye, memura, esnafa, köylüye de sorulabilir: Sizin kaç valiniz, kaç bakanınız, kaç üniversiteniz vardı, kaç oldu? Ticaret hacminiz ne âlemde?
Yahut onlar için en doğrusu şu olabilir mi: Saatiniz kaçtı, kaç oldu!

Deneme

Deneme