GÜNÜN MUHABİRİ

Ümran Avcı

AHT

Ümran Avcı
GAZETECİLER.COM - Gazeteciliğin meslek değerlerinin daha çok konuşulduğu, gazetecilerin ve özellikle de muhabirlerin daha çok önem kazandığı bir dönemden geçiyor Türk(iye) medyası.

Bir yanda kendisine verilen belge ve bilgileri çarpıcı şekilde manşetlere taşıyan gazetecilerin yıldızı her geçen gün parlıyor, diğer yanda ise mesleğin ilkelerine uygun habercilik yapmak için çalışan gazeteciler/muhabirler/basın emekçileri yaptıkları haberler ile kendilerini görünür kılıyor.

Ajans Haber Türk muhabiri Ümran Avcı, internet ile az çok ilgilenen herkesin bildiği, "sözlük"ler ile ilgili haberiyle gerçek bir gazetecilik başarısı göstermiş. Çok önemli siyasi bir haber değil belki... Ekonominin gidişini değiştirmeyecek belki bu haber... Ama hem cesurca, hem de farklı.

Cesurca, çünkü gazetesinin Genel Yayın Yönetmeninin kavgalı olduğu, çok sert eleştiriler ve hakaretler ile mahkemeye, davalara neden olan bir konuyu sözlükleri işlemiş Ümran Avcı. Hem de tarafsız ve hakaniyetli bir şekilde.

Farklı, çünkü konunun bütün aktörlerine ulaşmış. Uzmanlarla görüşmüş. Akademisyenlerden, internet dünyasından, sözlükçülerden, hatta devlet kurumları temsilcilerinden görüş almış. Derli toplu bir habere imza atmış.

Bu haberi ile Ümran Avcı, doğru habercilik nasıl yapılır sorusuna küçük ama etkili bir haberle imza atarak günün muhabiri olmaya hak kazandı.
ÇOK OKUNANLAR