MEDYA KÖŞESİ

'Uludere'yi kapatmaya kimsenin gücü yetmez'

Avni Özgürel, 28 Şubat soruşturmasındaki 5. dalga gözaltılarını ve Uludere'yi Habertürk'te yorumladı...

'Uludere'yi kapatmaya kimsenin gücü yetmez'
GAZETECİLER.COM
Habertürk ekranlarında Akşam Raporu'na konuk olan Radikal yazarı Avni Özgürel, 28 Şubat soruşturmasındaki 5. dalgayı yorumladı. Bir çok generalin gözaltına alındığı operasyonda Teoman Koman gibi isimler dikkat çekmişti.

MEDYA VE İŞ DÜNYASI DA SORGULANMADAN 28 ŞUBAT ANLAŞILAMAZ

Özgürel, bu gözaltılar yapılmadan 28 Şubat soruşturmasının eksik kalacağını vurgulayan Özgürel soruşturmada önemli bir eksiğin giderildiğini söyledi. Radikal yazarı 6. dalga olacak mı, medya ve iş dünyasında sıra gelecek mi sorusunu yanıtladı.

"28 Şubat askerlerden ibaret edeğil. Medya ve iş dünyasında dönük bir sorgulama olacak mı bilmiyorum. Ama olmadığı taktirde 28 Şubat'ı anlayamamış oluruz. Bu asker kişiler 28 Şubat'ı izah etmiyor zaten. 28 Şubat dört dörtlük bir soygundur. O bankaların yaşadıkları falan... Hepimizin cebinden çalınmış paraların hesabının sorulması gerekir. Gazeteciden tutunda iş adamına kadar bir dürü insan var. Bunlar saf dışı tutulur mu zamanla göreceğiz"

ULUDERE'Yİ ÖRTBAS ETMEYE KİMSENİN GÜCÜ YETMEZ

Özgürel, gündemdeki uludere tartışmasında da hükümetin süreci sündürdüğünü söylerken dosyanın örtbas edilmesinin mümkün olmadığını vurguladı.

"Dersim gibi olaylarla zamanında hesaplaşmadığımız için bugün onlar bizim kırılma noktalarımız. Oralarda kopuyoruz birbirimizden. Neyse ki artık kimse üstünü kapatacağız demiyor ama sündürüyoruz. Bunu saklamaya kimsenin gücü yetmez. Hiç değilse Türkiye bu noktaya geldi... Eninde sonunda bunun sorumluları yargılanacak. Ama sündürdükçe kanama devam ediyor..."


ÇOK OKUNANLAR