MEDYA KÖŞESİ

Uluç'un canı bugün okumak istemiyor!

Hıncal Uluç, Çetin Altan'a nazire yaparak kaleme aldığı yazısında "canım bugün okumak istemiyor" diye yazdı

Uluç'un canı bugün okumak istemiyor!
GAZETECİLER.COM - "Bugün canım yazı yazmak istemiyor" demişti, Çetin Ağabey.. Beş kelimeyle beş yüz sayfaya sığmaz eleştiri yaparak ve basın tarihimize geçmişti. En özlü ve en anlamlı köşe yazısının sahibi olarak..

Hıncal Uluç hafta sonu içinde olduğu psikolojik durumu köşe yazısında çok ilginç bir şekilde aktardı.

Hafta sonu Ankara'daydık, tüm aile.. Serpil'in oğlu Ömer'le eşi Başak yıllardır, adeta elleriyle bir ev yapıyorlardı Ümit Köy'de.. Nihayet bitirdiler ve tüm kardeşleri davet ettiler.. Öcal Ağbimler İzmir'den, ben İstanbul'dan.. Serpiller ve Kemaller zaten Ankara'da..

İki gün evden çıkmadım.. Ara sıra televizyona, ama sadece Wimbledon'a baktım.. Ağbim zaman zaman olup biteni merak edip bir haber kanalına döndüğünde, bahçeye çıktım, alt yazıları dahi görmeye tahammül edemediğim için..
Ömer benim okuma merakımı biliyor.. Çıkan bütün gazeteleri aldırıyordu sabah erkenden.. Birini açıp bakmak içimden gelmedi..

Ülkemle ilgili bir tek haber duymak, bir satır haber okumak istemiyorum..  İşte o an anladım, "Bugün canım yazı yazmak istemiyor" diyen Çetin Ağabey'in yıllar önce makale yazmadığını, sadece ruh halini anlattığını..

İnsanın haber dinlemeye, haber okumaya, haber tartışmaya tahammülü olmaması..