MEDYA KÖŞESİ

Uluç TRT'yi Erdoğan'a neden şikayet etti?

Sabah gazetesi yazarı Hıncal Uluç köşesinde TRT'yi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a şikayet ett. İşte o köşe yazısı.

Uluç TRT'yi Erdoğan'a neden şikayet etti?

Sabah gazetesi yazarı Hıncal Uluç bugünkü köşesinde "TRT'yi şikâyet ediyorum!" dedi ve Başbakan Erdoğan'a TRT'nin yayınlarını şikayet etti.

Uluç, Erdoğan'a şikayet etmesinin gerekçelerini de şöyle anlattı:

Birincisi.. Başkasına şikâyetin anlamı yok. İmam bildiğini okuyor. Vakit dar, ancak başbakan müdahale ederse, hemen düzelir.
İkincisi. TRT'nin bu halinden sorumlu kaygısız ve kayıtsız Genel Müdür İbrahim Şahin'i, her türlü yasal formaliteleri bir yana bırakarak bizzat Başbakan seçti ve atadı, herkes biliyor. Yani sorumluluk bizzat Başbakanda..

İşte Uluç'un "Sayın Başbakan, Halkın vergileri ile yaşayan bir kamu kuruluşu olan TRT, halka ihanet ediyor. Halkı hiçe sayıyor.. Yalan söylüyor. Bütün bunları da üç kuruş reklam parası için yapıyor." dediği yazısından çarpıcı bir bölüm:

"Sayın Başbakan, Son zamanlarda TRT, ülkenin en fazla izlenen kanalı.. Sebep Dünya Kupası..
Yayın hakkını büyük paralar ödeyerek alan TRT, iş yayıncılığa gelince, kelimenin tam anlamıyla sınıfta kaldı.
Dünyanın bütün televizyonları, bu çapta bir yayıncılığın hakkını satın alır almaz, kolları sıvarlar ve o yayını en doyurucu yapmak için önlem alırlar. Bu önlemlerin başında, o yayın için özel bir kadro oluşturmak gelir. Yorumcu kadrosu.
Yayıncı kuruluştan gelen görüntüleri, seyirciye en iyi şekilde sunmanın yolu, birinci sınıf spiker ve çok değerli yorumcularla oluşan ekip demektir.
Yıllardan beri, "Körler sağırlar birbirini ağırlar" kayıtsızlığı içinde, Dünya Atletizm, Dünya Futbol ve Olimpiyat Yayınlarını piç eden TRT, bu Dünya Kupası'na da ayni kaygısızlık içinde hazırlandı. Her TRT organizasyonunun vazgeçilmez adamı Ömer Üründül dışında bir tek yorumcu ile anlaşma yapılmadı. Maçlar başladığında görüldü ki, Üründül'ün canı hangi maçı izlemek isterse TRT o maçı yorumcu ile sunuyor, ötesi, hiçbir özelliği ve güzelliği olmayan, sadece eline verilen FIFA notlarını okuyarak bilgiçlik yaptığını sanan ikinci sınıf "Tek" spikere kalıyor. Koca Dünya Şampiyonası'nda parlayan, adını duyuran, ezberleten bir tek spiker çıkmayışı çok acı değil mi?


Uluç'un "Sayın Başbakan, derhal emir verin. Çeyrek final maçlarından itibaren bu rezillik bitsin artık.." dediği yazısının tamamını okuyabilirsiniz.

Yorumlar