MEDYA KÖŞESİ

Uluç o sert yazıyı kimin için yazdı?

Sabah yazarı Hıncal Uluç, bugün köşesinde ismini bile anmadan bir sporcu için çok sert bir yazı yazdı. İşte ismini vermediği o sporcu!

Uluç o sert yazıyı kimin için yazdı?

Sabah yazarı Hıncal Uluç bugün ismini vermediği bir sporcu ile ilgili olarak çok ağır bir yazı yazdı. "Birinde "utanma" olmalı.." başlıklı yazısında Hıncal Uluç "Ben bu ismi bir daha köşeye almama kararı vermiştim... Hayatı ağlamakla geçen, geçimini adeta ağlaya ağlaya sağlayan birisine "Sporcu" demem mümkün değil.." diyerek devam ediyor.

Uluç'un, olimpiyatlar öncesinde aldığı maaşın 7 bin 500 dolardan Bakanlık müdahalesiyle 10 bin dolara çıkartıldığını hatırlattığı yüzücü ile ilgili olarak medyayı da eleştiriyor:

"Bu ülkede medya medya olsa, halkın vergilerinin böylesi çöpe atılmasına kıyamet kopardı. Bizde "Tıs" çıkmadı.

Herkes 500 alırken, 7.500'ü beğenmeyen yüzme sömürücüsü işi iyice azıttı. Yüzme dendiği zaman, sadece Galatasaray'ın değil, bu ülkenin anıtı olan Yılmaz Özüak'a da hiç sıkılmadan, hiç yüzü kızarmadan saldırdı..

Galatasaray, antrenmandan sonra yediğim gofretin parasını ödemiyor, bana yemek tiketi bile vermiyor" diyecek kadar küçülen, Amerika'da okumasını 6 turistik Olimpiyata gitmesini bile ona yüzmeyi öğreten, yüzücü yapan, lisans veren Galatasaray'a borçlu olduğunu unutan nankör kafa, bu defa hocası Yılmaz Özüak'ı hatta tehdit etti."

Uluç yazısına şöyle devam etti: 

"Ben adını bugün de yazmadım. Bundan böyle de yazmayacağım.. Ama Spor Bakanı'na, Gençlik Spor Genel Müdürü'ne ve Yüzme Federasyonu Başkanı'na sormaya devam edeceğim... Bu ülke halkının vergilerini, 2012 yılına dek, bu adama, ayda 10 bin dolar maaş olarak vermeye utanan, sıkılan yok mu içinizde? Lütfen bir gerekçe açıklayın.."

Hıncal Uluç ismini vermiyor ama bu sporcu milli yüzücümüz Derya Büyükuncu.

Uluç'un yazısının tamamını okuyabilirsiniz.

Yorumlar