MEDYA KÖŞESİ

Uğur Dündar'ı arayan Hamdi Bey olsaydı!

Dündar'ın telefonu çaldı. Keşke arayan Hamdi bey olsaydı da Uğur Dündar'a, oradan kalkıp gitmesi için iyi bir teklifte bulunsaydı.

Uğur Dündar'ı arayan Hamdi Bey olsaydı!

Akşam yazarı Gülüm Dağlı Uğur Dündar'ın canlı yayında telefonu çalmıştı ya işte o olayı fena eleştirdi. "Keşke arayan Hamdi bey olsaydı da Uğur Dündar'a, oradan kalkıp gitmesi için iyi bir teklifte bulunsaydı." dedi...

(...) Uğur Dündar'ın masasındaki telefon çaldı inanır mısınız! Konuğuyla kriz, işsizlik, 'ne olacak bu memleketin hali' gibi ciddi meseleleri konuşurken birdenbire telefon! Keşke arayan Hamdi bey olsaydı da Uğur Dündar'a, oradan kalkıp gitmesi için iyi bir teklifte bulunsaydı. Kabul etsin diyenler güruhundan avucum patlayıncaya kadar alkışlardım.

Fakat Uğur Dündar'ı Hamdi bey değil, kim olduğu meçhul bir kadın aradı. Uğur Dündar da sinirli sinirli “Hanımefendi haber sunuyoruz, yanlış numara!” diye suratına kapattı kadının. Babam da o gün bu gündür Uğur Dündar'ı izlemez. Merak edenler canlı yayında yaşanan bu faciayı youtube'tan da görebilirler. Link de vereyim hatta: http://www.youtube.com/watch?v=b5ie_BxasmU
Bazı televizyoncular bu görüntüyü izledikten sonra epey üzüldü (ben de üzüldüm); bazıları da zaten Uğur Dündar'ı artık ciddiye almadığı için umursamadı. Fakat hiç tepki vermeyen bir güruh da gördüm ben. Özellikle 55 yaşın üzerindeki televizyoncular (program ekipleri 55 yaşındaki kurt adamlar ve 19 yaşındaki zavallı stajyerlerden oluşur zaten; ortası yoktur) kafayı takmadılar pek, “Ya canlı yayında olur böyle şeyler güzelim!” diye geçiştirdiler yine. Zaten onlar hep böyle söyler. O kadar çok söylerler ki; “canlı yayında olur böyle vakalar” sözü, sayelerinde deyimleşmiştir artık. İşin kötüsü bir tane aklı başında insan evladı da çıkıp “Nasıl böyle şeyler olur, sen dalga mı geçiyorsun bizimle?” diye sormaz bunlara.

Aslında medya çalışanları arasındaki gizli kurt adamlara kimse bir şey sormaz. Onlar yapıyorsa en doğrusunu yapar anlayışı her yere sızmıştır. Zamanın değiştiğini, teknolojinin bütün bildiklerini yerle bir ettiğini görmezler.  

Belli mi olur, belki bu kez genç birini dinlerler: İlla interaktif bir program yapacaksan oraya telefon yerine bir notebook koyarsın amcalarım, dedelerim. Seyirciyle iletişim diyorsan email adresi verirsin, haber arasında da seçe seçe okursun mailleri. Telefon cevaplamak da neymiş?

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum